Tv-premiere på Rigtig voksen

DOKUMENTAR. Anders Gustafssons dokumentarfilm "Rigtig voksen" får tv-premiere torsdag den 23. marts på TV 2. Filmen handler om Xenia og Mathias, som kæmper med en tung social arv og deres egne evner til at tage vare på deres nyfødte barn.

For ti år siden fulgte Anders Gustafsson og Patrik Book Xenias opvækst alene med sin mor og sine tre søskende i filmen "Lille voksen". Nu er Gustafsson tilbage med et nyt kapitel fra Xenias liv.

Det var oplagt at lave en opfølgning på den første film, nu hvor Xenia selv var blevet voksen og skulle være mor – Anders Gustafsson

I Xenias opvækst var der ikke megen nærhed og omsorg, og fra en tidlig alder fik hun rollen som voksen over for sine små søskende. Nu skal hun selv være mor til et for tidligt født barn sammen med kæresten Mathias, der også kommer fra et hjem med omsorgssvigt.

"Xenia havde lyst til, at vi fortsatte med at filme. Det var oplagt at lave en opfølgning på den første film, nu hvor Xenia selv var blevet voksen og skulle være mor. Jeg har altid været optaget af spørgsmålet om den sociale arv. Om hvordan vi som individer kan bryde med den sammenhæng, vi er født ind i og vokset op med," fortæller instruktør Anders Gustafsson.

Da Xenia uventet føder sin dreng i sjette måned, bliver situationen sat yderligere på spidsen. For oven i hospitalsindlæggelsen og et meget lille barn i kuvøse holder de sociale myndigheder øje med det unge par. Egentlig ønsker Xenia og Mathias bare normalitet og harmoni, men hverdagen udvikler sig til at blive en udfordring både i forhold til myndighederne, dårlige vaner og manglende evner til at klare de mest basale ting som at købe ind og få gjort rent. Hvordan kommer man videre, når man føler sig overvåget og hele tiden skal bevise, at man er opgaven voksen?

"Rigtig voksen" på TV 2 
Torsdag 23. marts kl. 20

"Rigtig voksen" kan også ses på TV 2 Play.

Tv-versionen er 42 minutter. Gustafsson har også klippet en lang version på 75 minutter, der har været vist på CPH:DOX.

Trailer