Tv-premiere på Videocracy

PÅ TV. DR2 blænder op for Erik Gandinis prisbelønnede dokumentar "Videocracy" i aften kl. 20.50 på Documania. Berlusconis egne tv-kanaler nægtede i sin tid at vise traileren, fordi den var for kritisk over for regeringen.

Den italienske præsident Silvio Berlusconi og hans indflydelse via sine store tv-kanaler, der blander politik, underholdning og letpåklædte damer, er emnet for Erik Gandinis dokumentar "Videocracy", der vises den 12. oktober kl. 20.50 i DR2's dokumentarfilmserie Documania.

"Jeg havde set, hvordan italiensk tv i løbet af de seneste tredive år havde udviklet sig til et monster," forklarer instruktør Erik Gandini til Lars Movin. "Når man i Sverige taler om tv, så tænker folk på dette lille apparat, vi alle sammen har stående derhjemme. Men i Italien har begrebet 'televizione' en helt anden ladning. Det er sådan et altomfattende fænomen, som griber ind i alle dele af folks liv, og det er selve forudsætningen for hele det imperium, som Berlusconi har skabt." Læs hele interviewet

Forbudt trailer

"Videocracy" skabte voldsomme reaktioner i Italien ved sin premiere på Venedig Film Festival i 2009. Filmens trailer blev forbudt på alle italienske tv-kanaler, men blev sendt ud i 100 biografer over hele landet og kom straks på top ti. Siden har filmen fået talrige priser og opnået udstrakt international distribution. 

Filmen er produceret af svenske Atmo Film med danske Mikael Olsen som koproducer for Zentropa. Filmen er støttet af filmkonsulent Michael Haslund-Christensen ved Det Danske Filminstitut.

"Videocracy" kan ses 12. oktober kl. 20.50 på DR2, og på nettet.

De danske veliner

I anledning af premieren på "Videocracy" har DR's onlinekanal Pirat TV søgt efter piger, der vil være de første danske veliner. Veliner er letpåklædte italienske showpiger, der står smilende og tavse ved siden af de mandlige værter – et meget populært fænomen i Italien.

videocracy_veline450

Der kom 20 henvendelser via to statist-hjemmesider. To piger blev inviteret til casting, og den af pigerne, der fik flest klik på Pirat TV, kom med i traileren for "Videocracy" på DR2. Læs mere her

Tags: Videocracy