Uddeling af Bent-prisen

MIX COPENHAGEN. Under MIX-festivalen uddeles Bent-prisen for en troværdig skildring af LGBT-personer på film eller tv. Der er seks nominerede titler.

Bent-prisen, der hylder og fremhæver de mennesker, der tør skabe og skildre troværdige LGBT-karakterer på dansk film og tv, uddeles i år den 6. oktober i Empire Bio i København inden visningen af dokumentarfilmen "Qamar".

Prisuddeling og visning af Ida Marie Gedbjergs "Qamar" den 6. oktober kl. 20 i Empire Bio

Bent-prisen er på 10.000 kroner og gives til en producent, en manuskriptforfatter eller en instruktør inden for kort og lang fiktion, dokumentar- eller reklame- og oplysningsfilm. Prisen er opkaldt efter Frits Helmuths rolle i filmen "Lille spejl" fra 1978, som er den første danske spillefilm med en åben homoseksuel hovedperson.

"Lille spejl" vises den 11. oktober kl. 19 i Cinemateket

Juryen, der uddeler prisen, består af biografdirektør Mette Schramm, produktionsleder Annie Worsøe, manuskriptforfatter Flemming Klem, journalist Lasse Soll Sunde, redaktionsleder Søren Bygbjerg og tidligere leder af MIX Copenhagen, Kirstine Mølgaard.

Tidligere vindere af Bent-prisen er instruktør Carlos Augusto de Oliveira for spillefilmen "Rosa Morena" (2011), manuskriptforfatter Christian Torpe for TV 2-serien "Rita" (2012), tilrettelægger Sebastian Ottensten for DR3-dokumentaren "Det jeg aldrig fik sagt: Dias historie" (2013 ) og instruktør Louise Detlefsen for dokumentarfilmen "Lovebirds" (2014).

Nominerede til Bent-prisen 2015

Lang Historie Kort (May el-Thoukhy og Miso Film ved Caroline Blanco og Christian Potalivo)
Eskimo Diva (Lene Stæhr og Lene Børglum, Space Rocket Nation)
Badehotellet (Hanna Lundblad og Stig Thorsboe og SF Film ved Michael Bille Frandsen)
Mordet på Jannick (Kåre Bjerglund, Joakim Eggert, Peter Hammer og Erik Struve Hansen, DR Ung)
Hvem f..... er Ellie? (Ellie Jokar, Kenneth 'Morfar' Andreasen og Monday Media)
Jeg er ambassadøren fra Amerika (Niels Krogsgård, Julia de Tusch-Lec, Mia Yoo Rasmussen og Johanne Marie Danielsen Hansen, Lasse Charley Pedersen, Martin Gleerup og Bjarni Hedtoft og Erik Struve Hansen, DR Ung)

Æres-Bent

Der er troværdige homoseksuelle karakterer med i tre af TV 2's serier: teenagesønnen Jeppe i "Rita", Betjent Bendtsen i "Dicte" og Grev Ditmar i "Badehotellet". TV 2's fiktionsafdeling har de seneste år vist sig som den førende tv-kanal, når det gælder tidssvarende skildringer af LGBT-personer i tv-dramatik og modtager derfor en Æres-Bent. Prisen overrækkes den 6. oktober samtidig med uddelingen af Bent-prisen.

MIX Copenhagen fra 2. til 11. oktober

Den årlige LesbianGayBiTrans-filmfestival, MIX Copenhagen, blænder i dagene 2.-11. oktober op for et alsidigt program fuld af film og events og viser hermed verdens mangfoldighed frem i al sin pragt for 30. gang. Cinemateket er nok engang festivalcentrum.

Læs mere

mixcopenhagen.dk
MIX Copenhagen i Cinemateket

Tags: Bentpris