Verdenspremiere på Viceværten

SAN SEBASTIAN. Katrine Wiedemanns "Viceværten" får verdenspremiere i denne weekend på den prestigefyldte filmfestival i San Sebastian. Filmen får dansk premiere den 25. oktober.

"Viceværten" får verdenspremiere på den internationale filmfestival i San Sebastian, som afholdes den 21.-29. september.

"Bare de ikke slår os!" – Katrine Wiedemann

"Det er meget ærefuldt at være med. Det er stort set første gang, jeg ser den med et publikum, og jeg glæder mig til at mærke deres reaktion", fortæller filmens instruktør Katrine Wiedemann til FILMupdate.

"Viceværten" er historien om Per; en menneskesky og bitter vicevært med en taberagtig søn, der lige er kommet ud af fængsel, og to sølle venner, som han hundser rundt med. En dag finder Per en ung og smuk kvinde, som ligger nøgen i en tom lejlighed, svøbt ind i et gardin. Viceværten Per tager den nøgne kvinde med sig hjem, og hendes uskyldighed vækker noget nyt i ham og hans venner.

"Jeg kan mærke, at den er kontroversiel, og den risikerer jo at provokere nogle. Bare de ikke slår os!", siger Katrine Wiedemann.

"Det bliver spændende at se, om publikum også kan se det smukke i filmen, og om de bliver rørt.", fortsætter instruktøren. Hun er også spændt på, om filmens humor kommer igennem hos det internationale publikum.

Festivalen i San Sebastian er en af Europas væsentligste og kategoriseres som en såkaldt A-filmfestival. Festivalerne i Cannes, Berlin og Venedig er også blandt de i alt 14 A-filmfestivaler. "Viceværten" bliver vist i sektionen New Directors, som er en international konkurrencekategori for instruktører med deres første eller anden spillefilm.

Katrine Wiedemann debuterede som filminstruktør i år 2000 med "Fruen på Hamre" og har med "Viceværten" instrueret sin anden spillefilm. Instruktøren er lige nu desuden aktuel med teaterstykket "Lulu", der har premiere fredag den 21. september i Skuespilhuset.

Producent på filmen Vinca Wiedemann glæder sig også til at besøge filmfestivalen i San Sebastian: "Det er fantastisk. Vi er beærede over at være blevet inviteret, og vi glæder os meget. Det er en kontroversiel og særpræget film, og vi er sikre på, den vil vække diskussion hos publikum."

Lars Mikkelsen og Julie Zangenberg spiller hovedrollerne som viceværten og den unge kvinde. Desuden medvirker Nicolaj Kopernikus, Tommy Kenter, Ditte Gråbøl og Peter Plaugborg.

Kim Fupz Aakeson har skrevet manuskript og Ib Tardini og Vinca Wiedemann producerer for Zentropa Entertainments med støtte fra Det Danske Filminstitut. Filmen kan ses i de danske biografer fra den 25. oktober.

Interview med Katrine Wiedeman og Kim Fupz Aakeson – Sandheden er ilde hørt

Læs mere om San Sebastian International Film Festival

Trailer