Viceværten til San Sebastian

FESTIVAL. Katrine Wiedemanns "Viceværten" er udtaget til den internationale filmfestival i San Sebastian.

Katrine Wiedemanns "Viceværten" er udtaget til San Sebastian International Film Festival i Nordspanien, hvor den får verdenspremiere. Filmen bliver vist i sektionen New Directors, som fokuserer på instruktørers første og andet værk. "Viceværten" er Katrine Wiedemanns anden spillefilm.

Lars Mikkelsen og Julie Zangenberg spiller hovedrollerne i historien om Per, en besk og bitter vicevært med en taberagtig søn, der lige er kommet ud af fængsel, og to sølle venner, som han hundser rundt med. En dag finder han en ung smuk kvinde, som ligger nøgen i en tom lejlighed, svøbt i et gardin. Hun er tilsyneladende lige til at nappe. Pigen er glad og villig – næsten som en gave fra himlen. Per tager hende med hjem til sin egen lejlighed, og hendes uskyld vækker noget nyt i ham og hans venner – måske kærlighed?

"Det er den mest kontroversielle film, jeg nogensinde har været involveret i, og jeg har lavet rigtig mange film," udtaler filmens ene producer Ib Tardini, som bl.a. har produceret "Italiensk for begyndere" og "Arven".

"Viceværten" er instrueret af Katrine Wiedemann, skrevet af Kim Fupz Aakeson og produceret af Ib Tardini og Vinca Wiedemann for Zentropa Entertainments med støtte fra Det Danske Filminstitut. Filmen har forventet dansk premiere til efteråret.

Festivalen i San Sebastian, som afholdes den 21.-29. september, er en af Europas væsentligste filmfestivaler og i samme gruppe af A-filmfestivaler som festivalerne i Cannes, Berlin og Venedig.

Læs interview med Katrine Wiedemann og Kim Fupz Aakeson

San Sebastian International Film Festival (21-29 September)