Vinterbrødre til Toronto Filmfestivalen

FESTIVAL. Der er bud efter Hlynur Pálmasons spillefilmdebut "Vinterbrødre". Filmen vandt for nylig en skuespilpris, og nu går turen til Toronto Filmfestivalen med start 7. september. Andre danske film er allerede udmeldt til den canadiske festival, der også byder på engelsksprogede film instrueret af Bille August, Michael Noer og Anders Walter. Se hele filmlisten nederst.

Med sit store opbud af filmkøbere og branchefolk – ud over et stort lokalt publikum – regnes Toronto Filmfestivalen for et attraktivt udstillingsvindue for europæiske film, når det handler om lancering på det nordamerikanske marked.

Når årets udgave løber af stablen 7.-17. september, bliver det med Hlynur Pálmasons debutspillefilm "Vinterbrødre" på programmet. Filmen får sin nordamerikanske premiere på festivalen og er udvalgt til at deltage i Discovery, en sektion for nye talenter.

Tidligere i august stod Elliott Crosset Hove på podiet ved Locarno Festivalen i den sydschweiziske by Locarno. Her modtog han prisen for Bedste Mandlige Skuespiller for sin hovedrollepræstation som Emil i "Vinterbrødre". Læs nyhed

Om Vinterbrødre

"Vinterbrødre" følger to brødre, deres rutiner, vaner og ritualer samt en voldelig splid, der udvikler sig mellem dem og en anden familie. En fortælling om mangel på kærlighed, med fokus på den yngste bror og hans behov for at blive elsket og begæret.

Elliott Crosset Hove og Simon Sears spiller de to brødre. På skuespillerholdet er også Peter Plaugborg, Michael Brostrup, Victoria Carmen Sonne og Lars Mikkelsen. 

Hlynur Pálmason har selv skrevet manus til "Vinterbrødre", som er produceret af Julie Waltersdorph Hansen og Per Damgaard Hansen for Masterplan Pictures. Anton Máni Svansson har koproduceret for islandske Join Motion Pictures. Filmen har modtaget støtte fra Det Danske Filminstituts talentordning New Danish Screen og koproduktionsstøtte fra Icelandic Film Centre. Dansk premiere er endnu ikke fastlagt.

Pálmason deltog i Toronto Filmfestivalen i 2014 med sin kortfilm "Seven Boats". Læs interview med instruktøren i forbindelse med festivalen: Film skal være krævende      

Også i Toronto

Udvalgt til årets festival er også Peter Schønau Fogs drama "Du forsvinder", som deltager i programmet Special Presentation. Læs nyhed

"A Drowning Man" af Mahdi Fleifel deltager i kortfilmkonkurrencen Short Cuts. Filmen havde premiere på Cannes Festivalen i maj og er produceret af Signe Byrge Sørensen for Final Cut for Real med udviklingsstøtte fra Det Danske Filminstitut. Læs interview

Der er dansk deltagelse, både foran og bag kameraet, i en række internationale koproduktioner. Årets åbningsfilm er Janus Metz' "Borg/McEnroe", der som flere af de øvrige film på listen har modtaget støtte fra Det Danske Filminstituts koproduktionspulje, en pulje der ønsker at fremme danske filmfolks deltagelse i internationale film for at styrke det kreative og økonomiske samarbejde på tværs af grænser.

Endelig byder Toronto på verdenspremieren på nye engelsksprogede film fra hhv. Bille August, Michael Noer og Anders Walter.

Overblik over danske film

 • Vinterbrødreaf Hlynur Pálmason / Masterplan Pictures / DISCOVERY
 • Du forsvinderaf Peter Schønau Fog / Zentropa / SPECIAL PRESENTATION
 • A Drowning Man af Mahdi Fleifel / Final Cut for Real / SHORT CUTS

Internatonale film med danske producenter

 • Borg/McEnroe af Janus Metz / dansk producer SF Studios / DFI-støtte
 • Good Favour af Rebecca Daly / dansk producer Final Cut for Real / DFI-støtte
 • A Sort of Family af Diego Lerman / dansk producer Snowglobe
 • The Square af Ruben Östlund / dansk producer Coproduction Office / DFI-støtte
 • Thelma af Joachim Trier / dansk producer Snowglobe / DFI-støtte
 • Under the Tree af Hafsteinn Gunnar Sigurdsson / dansk producer Profile Pictures / DFI-støtte
 • Wajib af Annemarie Jacir / dansk producer Snowglobe
 • What Will People Say af Iram Haq / dansk associate producer Snowglobe

Andet

 • 55 Steps af Bille August / tysk-belgisk / GALA PRESENTATION
 • Papillon af Michael Noer / serbisk-montenegrinsk-maltesisk / SPECIAL PRESENTATION
 • I Kill Giants af Anders Walter / amerikansk / TIFF KIDS DISCOVERY

Toronto Filmfestival 7.-17. september

Nyhed oprettet 22. august, revideret 23. august.