Weekenden i biografen uge 17

BILLETSALG. Per Flys 'Hammerskjöld' blev den mest sete film i weekenden, som også bød på amerikansk borgerkrigs-dystopi og dansk science fiction.

Weekenden bød på tre store premierer, hvoraf den mest populære var Per Flys svenskproducerede film om Sveriges diplomat og FN-generalsekretær i 1960’erne, Dag Hammarskjöld, spillet af Mikael Persbrandt. 'Hammerskjöld' er en del af BiografKlub Danmarks filmprogram, og blev i weekenden set af knap 25.000 publikummer, hvormed den indtager top 10-listens førsteplads.

Næstmest sete film var Alex Garlands dystopiske 'Civil War' der tager udgangspunkt i et dybt splittet USA, hvor vi følger en gruppe journalister på vej tværs over de nu borgerkrigshærgede stater.

Kontakt

Martin Kofoed Hansen
Analysekonsulent
Tlf. +45 2630 4008
martinkh@dfi.dk

Endelig var der i weekenden premiere på årets tolvte danske film, nemlig Ulaa Salims ’For evigt’ med Simon Sears og Nanna (Oh Land) Øland Fabricius i de bærende roller. Filmen har delt anmelderne, som har givet alt fra to- til fem-stjernede anmeldelser, og den blev set af godt 2.200 publikummer i weekenden. 'For evigt' er noget så sjældent som dansk science fiction, og får du lyst til at dykke mere ned i publikumssammensætningen til de forskellige genrer i de danske biografer, så gå på opdagelse i vores værktøj 'Hvem ser film?'.

Top 10 - Weekenden uge 17

Om weekenden i biografen

Hver uge nærstuderer Filminstituttets analysekonsulent Martin Kofoed Hansen weekendens billetsalg i biograferne med fokus på de danske film.

En uge i biograftal-terminologi løber fra torsdag til den efterfølgende onsdag. Weekendens tal indeholder derfor billetsalg fra torsdag til søndag.