Weekenden i biografen uge 48

BILLETSALG. Ridley Scotts storfilm ‘Napoleon’ med Joaquin Phoenix som den megalomaniske, franske kejser erobrede i weekenden de danske biografer.

Kontakt

Martin Kofoed Hansen
Analysekonsulent
Tlf. +45 2630 4008
martinkh@dfi.dk

På trods af meget blandede anmeldelser blev Ridley Scotts længe ventede storfilm ‘Napoleon’ med Joaquin Phoenix i hovedrollen i sin åbnings-weekend den mest sete film med knap 30.000 solgte billetter. ’The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes’ måtte således vige førstepladsen på toplisten i sin anden weekend, men holdt sig dog relativt pænt i markedet og har nu solgt 83.000 billetter.

Top 10 i biografen uge 48

Som jeg skrev i sidste uge, så holder de danske film på toplisten sig også rigtig pænt. ’Hygge!’ nyder godt af tilslutningen fra Biografklub Danmark-medlemmerne og er nu set af 158.000 publikummer, mens ’Bastarden’ med Mads Mikkelsen og Amanda Collin i front nu er set af 235.000 publikummer. 

Ud over førnævnte ’Napoleon’ havde fem yderligere film premiere, men kun to er at finde blandt weekendens 10 mest sete film: 'Junglebanden på nye eventyr’ er en opfølger til den første spillefilm om de gæve jungledyr fra 2018, som solgte 12.500 billetter. Det nye skud på jungle-stammen solgte i premiereweekenden 3.800 billetter (5.600 medregnet forpremierer).

Den anden nye top 10-titel er Sofia Coppolas ’Priscilla’, en anmelderrost biopic om Elvis' kone Priscilla Presley og hendes forhold til sin verdenskendte mand. Sidste år var der premiere på en anden Elvis-film, Baz Luhrmans stort anlagte musikdrama ’Elvis’, der blev set af 130.000 danskere i biograferne, og knap 700.000 hvis man måler på tværs af visningsplatforme

Tager vi et helikopter-blik på hele biografmarkedet, så er der samlet i år solgt 8,9 mio. billetter i de danske biografer. Det er 3% lavere end tilsvarende periode sidste år, men sammenholder man med årene inden COVID ramte biograferne hårdt, så er antallet af solgte billetter mere end 20% lavere. En del af nedgangen i billetsalget for biograferne er dog dækket af højere billetindtægter, da billetprisen er steget en del over de seneste syv år. 

Om weekenden i biografen

Hver uge nærstuderer Filminstituttets analysekonsulent Martin Kofoed Hansen weekendens billetsalg i biograferne med fokus på de danske film.

En uge i biograftal-terminologi løber fra torsdag til den efterfølgende onsdag. Weekendens tal indeholder derfor billetsalg fra torsdag til søndag.