Bliv medlem af Europa Cinemas

Europæiske biografer kan lige nu søge om at blive medlem af Europa Cinemas-netværket. Ansøgningsfristen er d. 15. september.

Alle europæiske biografer, der lever op til Europa Cinemas' optagelseskrav, kan nu søge om optagelse i det store internationale netværk af biografer med særligt fokus på europæiske film.

Hovedformålet med Europa Cinemas er at yde drifts- og finansiel støtte til biografer, der prioriterer at vise ikke-nationale europæiske film og som skaber grobund for et ungt publikum.

Siden dets oprettelse i 1992 er Europa Cinemas-netværket vokset til i dag at inkludere 1.150 biografer fordelt på 695 europæiske byer.

16 danske biografer er i dag medlem af Europa Cinemas.

Optagelseskrav

Netværket er åbent for alle typer af kommercielle biografer, lige fra foreningsbiografer, open air-biografer og omrejsende biografer til multiplexer - også mini-netværk af biografer i områder eller regioner, hvor Europa Cinemas er underrepræsenteret, kan søge samlet.

Dog skal alle biografer leve op til visse minimumskrav hvad angår antal visninger, antal solgte billetter, antal pladser osv.

Læs alt om optagelseskravene og støtteudmålingen i Europa Cinemas' guidelines for biografer i Danmark.

Ansøgningsprocedure

Er man interesseret i at ansøge, skal man først sende en mail til Europa Cinemas med oplysninger om de(n) ansøgende biograf(er) - læs alt om ansøgningsproceduren her.

Ansøgningsfristen er d. 15. september 2022.