Creative Europe-støtte til Natureventyr

EU-bevilling til dansk startup: Appen Natureventyr aktiverer tusindvis af børn i naturen, nu skal resten af Europa med ud på eventyr.

Mere end 150.000 børn og voksne har allerede været afsted på en af appen Natureventyrs digitale eventyrruter i den danske natur. Nu skal en bevilling på 5.4 millioner fra EU bidrage til, at børn fra indledningsvist Spanien og Tyskland også kan lære om naturen gennem eventyr, leg og bevægelse.

Foto: Dennis Maigaard

Med appen Natureventyr fik tusindvis af danske børnefamilier tilbage i 2019 en følgesvend, der gør det sjovt at udforske nye naturområder med børn i alderen 4-9 år. Siden lanceringen har det lille startup udviklet mere end 200 unikke eventyr sammen med primært kommuner og nationalparker, der ser appen som et effektivt værktøj til at formidle natur, kultur og historie i børnehøjde.

Med bevillingen fra EU-programmet Creative Europe Innovation Lab har Natureventyr fået støtte til at videreudvikle konceptet og udbrede appen, så børn på tværs af Europa kan lære om naturen gennem appens unikke blanding af stednær historiefortælling, indlagte opgaver og fysiske udfordringer - kapitel for kapitel - på gåturen.

Foto: Dennis Maigaard

En væsentlig del af projektet er at udvikle et nyt format, der har fået navnet Play Stories. Med Play Stories vil Natureventyr udvikle interaktive fortællinger, der modsat eventyrruterne ikke er bundet til en specifik geografisk placering men tilpasset forskellige naturtyper, vejrfænomener, årstider eller højtider, og dermed kan samme historie opleves overalt, hvor det passer den enkelte familie, børnehave eller skoleklasse. Fortællingerne har stor underholdningsværdi for børnefamilier, som kan få kvalitetstid sammen på en måde som kombinerer frisk luft med bevægelse og læring.

Natureventyr arbejder sammen med det tyske spilfirma Nuuro Games og det spanske kunstinstitut Espronceda Institute of Art and Culture og forventer at lancere i Barcelona og Köln i 2024 og sidenhen i resten af Europa.

Om Natureventyr

Natureventyr blev stiftet i 2018 af fem børnefamilier fra Odense, Holte, Helsingør og Århus, og har i dag 6 ansatte.

Natureventyr appen kan downloades i AppStore og Google Play og rummer mere end 180 gratis eventyrruter, som er lavet i samarbejde med 45 kommuner og 4 nationalparker samt andre partnere over hele landet.

Udviklingen af eventyr i de enkelte kommuner foregår i tæt dialog med eksempelvis biblioteker, kulturforvaltninger, naturvejledere, idrætskonsulenter eller lokale museer.

Foruden de gratis ruter rummer appen 20 eventyr, der kan købes adgang til i appen.