Dansk deltagelse ved Future Frames 2023

For fjerde år i træk er Danmark repræsenteret ved talentprogrammet Future Frames i Karlovy Vary, og for første gang er det en kvindelig instruktør, der er udtaget.

Danske Amalie Maria Nielsen deltager i dette års Future Frames under Karlovy Vary International Film Festival (KVIFF) med sin afgangsfilm fra 18Frames, SVÆRDDRAGE, produceret af Emma Lind.

Future Frames er et talentprogram, der sætter fokus på nogle af de mest lovende instruktører fra hele Europa.

Det Danske Filminstitut indstiller hvert år 2 kortfilm af filmskoleelever eller -dimittender til Future Frames, hvorefter KVIFF laver den endelige udvælgelse af projekter, hvis instruktører inviteres til Future Frames. Der udvælges årligt i alt 10 europæiske instruktører til programmet.

Det er fjerde år i træk at der er dansk deltagelse ved Future Frames: I 2022 deltog Nicolai G.H Johansen med sin afgangsfilm fra Super8, HVIS DU VIDSTE, i 2021 deltog Glen Bay Grant med sin Super16-afgangsfilm TRUE MIRROR og i 2020 var Kristian Håskjold dansk deltager med sin midtvejsfilm KROKODILLETÅRER, ligeledes fra Super16.

Deltagerne på Future Frames får pitch-training, har kuraterede møder med den internationale branche, præsenteres for publikum og presse, og runder forløbet af med en master class. Hele forløbet foregår d. 2. - 6. juli.

Future Frames: Generation NEXT of European Cinema er støttet af Creative Europe MEDIA og arrangeres af KVIFF og European Film Promotion.

Læs mere om årets 10 udvalgt projekter her.

Læs mere om årets Future Frames her.

Sværddrage

Milo bor på en ungdomsinstitution for vrede utilpassede piger, hvor pædagogen Nicki er den eneste tætte relation hun har. Men bag de tynde institutionsvægge flyver rygterne frem og tilbage mellem pigerne og en dag overhører Milo noget, som hun ville ønske, at hun ikke havde hørt.

Amalie Maria Nielsens afgangsfilm var udtaget til Berlinalen i konkurrencen Generation Kplus 2023.

Vil du høre mere ommuligheden for at blive indstillet med din afgangsfilm til Future Frames, så kontakt Katrine Bjaarnø fra MEDIA Desken.