Stem til LUX Audience Award 2022

Nu kan du stemme til LUX Audience Award, der uddeles d. 8. juni 2022

De tre nominerede film til LUX Audience Award 2022 blev annonceret den 11. december under European Film Awards 2021.

Alle tre film er inspirerede af virkelige hændelser og handler om sårbarhed og forskellighed, men også om hvordan tolerance og medfølelse kan hele sår.

De nominerede er

  • "Flee" af danske Jonas Poher Rasmussen. I denne animerede dokumentarfilm fortæller Amin om hans rejse som afghansk barneflygtning, der ankommer til Danmark alene. Han prøver at forsone sig med fortiden, men også med sig selv og de hemmeligheder, han har båret rundt på.
  • "Great Freedom" af østrigske Sebastian Meise. I efterkrigstidens Tyskland bliver Hans gang på gang fængslet for at være homoseksuel. Han bliver systematisk frarøvet sin frihed for brud på den tyske straffelovs paragraf 175. Den eneste konstante faktor i hans liv bliver hans mangeårige cellekammerat, Viktor, der er dømt for mord.
  • "Quo vadis, Aida?" af bosniske Jasmila Žbanić. Aida er tolk for de fredsbevarende styrker i Srebrenica i 1995. Hendes familie er blandt de tusinder af civile, der søger tilflugt i FN-lejren. Hun erfarer, at der venter hendes familie og folk en frygtelig skæbne, men kan hun gøre noget for at forhindre det?

De tre film bliver nu tekstet på de 24 officielle EU-sprog og bliver vist i alle EU-landene.

Se med og stem

Vinderen bestemmes ud fra antallet af stemmer fra publikum og fra medlemmerne af EU-Parlament. Begge gruppers stemmer tæller 50 %.

Vær med i den største filmjury i Europa og se og stem på din favoritfilm inden den 25. maj 2022.

Find dine lokale filmvisninger her: https://luxaward.eu/en/screenings-list 

Stem via LUX Awards hjemmeside: https://luxaward.eu/en

LUX Audience Award uddeles ved en ceremoni i EU-Parlamentet i Strasbourg den 8. juni 2022.

Tags: