Vejen til en grøn film- & tv-branche

SEMINAR om grøn film og tv-produktion

Overvejelser om klimapåvirkning og bæredygtighed fylder i stigende grad i film- og tv-branchen. Men hvordan planlægger og eksekverer man en grøn strategi for sine produktioner og for sin virksomhed, der faktisk gør en forskel?

Filminstituttet, Vision Denmark og Creative Europe MEDIA Desk Danmark inviterede d. 31. oktober 2022 til seminar i Cinemateket hvor der blev budt på inspiration fra cases, gode råd fra bæredygtighedseksperter og paneldebat om bæredygtighed i film- og tv-branchen.

Dagen blev modereret af Julie Lindegaard.

Nedenfor kan du se programmet og derunder videoer af de enkelte indslag.

Program

10:00-10:10

Velkommen
v/ Claus Ladegaard, Julie Lindegaard, Lone Garde og Caroline Gjerulff

Se indslaget

10:10-10:30

Keynote
v/ Bo Lidegaard

Læs mere og se indslaget

10:30-11:00

Udsyn: Hvad sker der uden for Danmark?
v/ Emellie O'Brien (Earth Angel) - OBS: oplægget er på engelsk

Læs mere og se indslaget

11:00-12:00

At lave strategier for grøn produktion
Panel: Lars Bjørn Hansen (SF Studios), Louise Helene Møller-Madsen (TV2) og Pia Halldorsson (DR)

Læs mere og se indslaget

12:40-13:05

Case: KLIMAKRIGEREN og den nye generation
Samtale med producer Lue Lykke Henner

Læs mere og se indslaget

13:05-13:40

Case: Høj kvalitet - lavt klimaaftryk
v/ Ege Heckmann (Produced by)

Læs mere og se indslaget

Beskrivelser

Dagens moderator: Julie Lindegaard

Julie Lindegaard arbejder som ordstyrer, bestyrelsesmedlem, foredragsholder, underviser og kommunikationsrådgiver - primært i kultur- og oplevelsesindustrien. Hun er uddannet journalist, tidligere vært på DR, udviklingschef på FilmFyn, direktør på SVEND filmprisen samt kommunikations- og salgschef på Odense Teater mv.

Velkommen v/Claus Ladegaard, Julie Lindegaard, Lone Garde og Caroline Gjerulff

 

Keynote v/ Bo Lidegaard

Bo Lidegaard er historiker og forfatter og fhv. chefredaktør på Politiken. Han har fulgt med i international klimapolitik siden Rio-konferencen i 1992 og var selv rådgiver i Statsministeriet i 2009, hvor Danmark var vært for FNs klimatopmøde, COP 15.
Bo rådgiver i dag virksomheder og institutioner, som ønsker at blive mere bæredygtige. Ligeledes skriver og holder han foredrag om bæredygtig udvikling, klima og politik.

 

Udsyn: Hvad sker der uden for Danmark?

Emellie O'Brien er grundlægger og administrerende direktør for Earth Angel. Hun er pioner inden for bæredygtig filmproduktion og hun har siden 2011 arbejdet på over 50 film- og tv-serier for at reducere deres klimaaftryk såvel som deres budget. Emellie's kunder tæller bl.a. den Emmy- og Golden Globe-vindende serie "The Marvelous Mrs. Maisel" og Spielberg's Oscar-nominerede film "The Post". Hendes rådgivning på "The Amazing Spider-Man 2" bidrog til at den blev hyldet som "den mest miljøvenlige blockbuster i Sony Pictures' historie."

Earth Angel's mission er at integrere en standardiseret metode til klima-ansvarlighed i underholdningsindustrien ved at skabe de mest innovative, praktiske og problemfri løsninger til at løse de bæredygtighedsudfordringer, som underholdningsproduktion står over for. Earth Angel's vision er en underholdningsindustri, der fuldt ud inkorporerer principperne om bæredygtighed; hvor de kreative kræfter kan lave kvalitetsindhold gennem sikker, cirkulær, inkluderende, gennemsigtig, tilgængelig og netto-nul praksis, mens de bruger deres magt til at fremskynde positive miljømæssige og sociale forandringer.

 

At lave strategier for grøn produktion

I dette panel præsenteres forskellige strategiske tilgange til at komme i gang med at arbejde med grøn bæredygtig omstilling i film- og tv-virksomheder. Vi får besøg af Pia Halldorsson fra DR, Louise Helene Møller-Madsen fra TV2 og Lars Bjørn Hansen fra SF Studios, der introducerer, hvordan de hver især er gået til arbejdet med at formulere og eksekvere en strategi på området.
Herefter vil de med moderator Julie Lindegaard indgå i en samtale omkring udfordringer og vigtige læringspunkter fra arbejdet i deres respektive organisationer.

 

Case: KLIMAKRIGEREN og den nye generation

Hvordan griber den nye generation af filmtalenter udfordringerne med grøn produktion an?
Hvad er deres incitament for at producere grønt og kan man gøre en forskel i en branche, der er vant til at gøre tingene på en bestemt måde?
Mød Lue Lykke Henner, producer på kortfilmen KLIMAKRIGEREN (instr. Anna van Deurs, 2022) i en samtale om grøn filmproduktion set med den næste talent-generations øjne.

Lue Lykke er kandidatstuderende i medievidenskab på SDU og tidligere producer i den fynske filmforening 18Frames.  
Lue har produceret en række kortfilm i det fynske talentmiljø, senest 'Klimakrigeren', som er produceret efter bæredygtige principper.
Hun har sammen med filmens instruktør, Anna van Deurs, holdt oplæg om bæredygtig filmproduktion på Odense Filmværksted og arbejder fortsat med grøn produktion i talentmiljøet.

 

Case: Høj kvalitet - lavt klimaaftryk

Ege Heckmann er stifter og direktør i produktionsselskabet Produced by, der var det første og stadig et af de få grønne filmproduktionsselskaber i Danmark.
Ege er countrymanager for Green Producers Club, som er et samarbejde mellem grønne filmproduktionsselskaber i Norden. Desuden har han fået ansvaret for GREEN FILM certificeringen af TV2s tre største produktioner: X-factor, Vild med Dans og Go morgen/aften Danmark. En certificering han er midt i, og har en masse gode og interessante historier, som han kan dele ud af.

 


Seminaret blev arrangeret af

Fakta

Dato
Mandag d. 31. oktober 2022
Kl. 10 - 14

Sted
Cinemateket, ASTA biograf
Gothersgade 55, 1123 København K