New Danish Screen-ansøgninger på Støtteportalen

FILMSTØTTE. Udrulningen af det nye digitale ansøgningssystem – Støtteportalen – er i fuld gang. Den 8. januar er turen kommet til New Danish Screen. Det er vigtigt at have MitID Erhverv login på plads, hvis man planlægger at søge om støtte.

I 2023 fik Filminstituttet en ny digital ansøgningsportal, Støtteportalen. Hensigten er at gøre det enklere at søge om støtte og lette sagsgangene på de enkelte projekter. Med overgangen fra manuel til digital sagsbehandling vil al skriftlig kommunikation mellem ansøger og Filminstituttet være samlet ét sted og tilgængeligt for ansøger igennem hele projektets levetid. 
 
Den nye ansøgningsportal udrulles løbende. Den er allerede taget i brug på spillefilm- og kort- og dokumentarfilmsordningerne samt Public Service puljen. Fra mandag d. 8 januar overgår også New Danish Screen til digital sagsbehandling via Støtteportalen.

Hvad betyder det for ansøgere? 

Hvis du skal indsende en ny ansøgning, skal det ske via Støtteportalen. I den forbindelse skal du oprette en profil i Støtteportalen. Hvis du skal ansøge på vegne af et firma, skal du benyttet MitID Erhverv. Kun hvis du ansøger som privat person, kan du benytte dit personlige MitID.

Læs mere om MitID Erhverv

Igangværende støtter vil ikke blive påvirket. De vil blive færdigbehandlet i de systemer og efter de procedurer, de er oprettet i. Så indtil den digitale ansøgningsportal er fuldt implementeret, vil der være en overgangsperiode, hvor den gamle og den nye praksis vil fungere side om side.
 
Den nye ansøgningsportal er tilgængelig via Filminstituttets hjemmeside. Se oversigten over støtteordninger. 
 

Kontakt

Har du spørgsmål ang. Støtteportalen?
Skriv til os her:

stoetteportal@dfi.dk