enda

Politikens filmjournal 125

Danmark, 1952

9 min.Dokumentariske optagelserUgerevyer

1) England og USA: Hele verden hylder den tapre Henrik Kurt Carlsen, fordi han ene mand forsøgte at holde sit skib "Flying Enterprise" oppe, efter at det d. 27. december 1951 blev ramt af en orkan. Optagelserne viser Kaptajn Carlsen ankomme til den festudsmykkede by Falmouth med bjærgningsfartøjet "Turmoil". Her får han en hjertelig velkomst af sine pårørende, byens borgmester og borgere fra hele verden. Kommandør Johannes Jegstrup læser en hilsen op fra kong Frederik IX. I London modtager Carlsen ridderkorset af Danmarks ambassadør grev Eduard Reventlow. Hos forsikringsselskabet Lloyd's modtager han Lloyds Medal af Sir Matthew Watt Drysdale, der er firmaets præsident. Der ringes to gange med den berømte skibsklokke, der bruges til at markere skibsforlis. Drysdale holder tale. I New York bliver Carlsen modtaget af sin kone og to døtre. Han bliver hyldet med optog og får en hædersmedalje af New Yorks borgmester.

Politikens Filmjournal var en dansk ugerevy, der udkom i 257 afsnit fra august 1949 til juli 1954. De bestod af lige dele udenlandske indslag og reportager fra hjemlige begivenheder.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Politikens filmjournal 125
Dansk titel Politikens filmjournal 125
International titel Politiken's Film Journal no. 125
Emneord Storbritannien, USA, Fragtskibe, Skibsulykker, Skibskatastrofer, Hæderspriser, 1950-1959
Medvirkende Kurt Carlsen
Produktionsland Danmark
Internationalt salg
Tekniske data Sort-hvid, Tone
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab

Speaker

Speaker Gunnar Nu Hansen

Medvirkende

Medvirkende Kurt Carlsen

Download PDF
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Download PDF