enda

Gunnar Nu Hansen

(1905 – 1993)

Sportsredaktør, radioreporter og speaker. Født 20/10 1905 (Gunnar Valdemar Hansen), død 5/1 1993 - 87 år gammel.

Begyndte sin karriere i medierne omkring 1925 med ansættelse ved forskellige københavnske dagblade. Fra 1928-36 pressesekretær ved Kino-Palæet, Paladsteatret og Kinografen. Medarbejder ved Dansk Filmjournal fra 1938 og ved Politikens Filmjournal 1949-1954. Fra 1935 ansat ved Pressens radioavis, som blev til Radioavisen i Danmarks Radios regi. Tilnavnet fik han på grund af sine medrivende og begejstrede radioreportager fra bl.a. OL i Berlin i 1936. Tv-reporter siden dansk tv's begyndelse, hvor han hurtigt helligede sig sporten og siden blev chef for radio- og tvsporten. Gunnar "Nu" gik på pension i 1976 efter mere end 40 års tjeneste i Danmarks Radio.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
De 5. verdenslege for spastisk lammede 1985 Speaker DK/Dokumentarfilm
Krigsdøtre 1981 Speaker Tv-serie
Bjergkøbing Grand Prix 1975 Stemme U/Spillefilm
Øvelser på gulv 1969 Speaker DK/Dokumentarfilm
Mig og min lillebror og Bølle 1969 Sig selv DK/Spillefilm
En ven i bolignøden 1965 Medvirkende DK/Spillefilm
Kampen om Næsbygaard 1964 TV-speaker DK/Spillefilm
Enden på legen 1960 Speaker DK/Dokumentarfilm
De fem år [skoleudg.] 1960 Speaker DK/Dokumentarfilm
Bolden er hans 1957 Medvirkende DK/Dokumentarfilm
80 kilometer 1955 Speaker DK/Dokumentarfilm
Jorden rundt på 80 minutter 1955 Speaker DK/Dokumentarfilm
De fem år 1955 Speaker DK/Dokumentarfilm
Sol, sommer og badevand 1954 Medvirkende, Speaker DK/Dokumentarfilm
Politikens filmjournal 110 1951 Speaker Dokumentariske optagelser
Politikens filmjournal 106 1951 Speaker Dokumentariske optagelser
Politikens filmjournal 105 1951 Speaker Dokumentariske optagelser
Politikens filmjournal 102 1951 Speaker, Medvirkende Dokumentariske optagelser
Politikens filmjournal 103 1951 Speaker Dokumentariske optagelser
Politikens filmjournal 099 1951 Speaker Dokumentariske optagelser
Politikens filmjournal 100 1951 Speaker Dokumentariske optagelser
Politikens filmjournal 098 1951 Speaker Dokumentariske optagelser
Politikens filmjournal 092 1951 Speaker Dokumentariske optagelser
Politikens filmjournal 088 1951 Speaker Dokumentariske optagelser
Politikens filmjournal 101 1951 Speaker Dokumentariske optagelser
Politikens filmjournal 108 1951 Speaker Dokumentariske optagelser
Politikens filmjournal 104 1951 Speaker Dokumentariske optagelser
Politikens filmjournal 097 1951 Speaker Dokumentariske optagelser
Politikens filmjournal 096 1951 Speaker Dokumentariske optagelser
Politikens filmjournal 084 1951 Speaker Dokumentariske optagelser
Politikens filmjournal 079 1951 Speaker Dokumentariske optagelser
Politikens filmjournal 075 1951 Speaker Dokumentariske optagelser
Politikens filmjournal 078 1951 Speaker Dokumentariske optagelser
Katastrofen på Holmen 1951 Speaker Dokumentariske optagelser
Politikens filmjournal 093 1951 Speaker DK/Dokumentarfilm
Politikens filmjournal 090 1951 Speaker Dokumentariske optagelser
Politikens filmjournal 109 1951 Speaker Dokumentariske optagelser
Politikens filmjournal 094 1951 Speaker Dokumentariske optagelser
Fodboldpræsten 1951 Sig selv DK/Spillefilm
Politikens filmjournal 057 1950 Speaker Dokumentariske optagelser
Politikens filmjournal 070 1950 Speaker Dokumentariske optagelser
Politikens filmjournal 069 1950 Speaker Dokumentariske optagelser
Politikens filmjournal 064 1950 Speaker Dokumentariske optagelser
Politikens filmjournal 063 1950 Speaker Dokumentariske optagelser
Politikens filmjournal 061 1950 Speaker Dokumentariske optagelser
Politikens filmjournal 059 1950 Speaker Dokumentariske optagelser
Politikens filmjournal 029 1950 Speaker Dokumentariske optagelser
En dag i radioen 1950 Medvirkende DK/Dokumentarfilm
Lyn-fotografen 1950 Radiospeaker, Medvirkende DK/Spillefilm
Den britiske udstilling 1950 Speaker Dokumentariske optagelser
Kongefilmen Frederik IX 1949 Speaker DK/Dokumentarfilm
Olympiadetræningen 1948 Speaker DK/Dokumentarfilm
Skibskatastrofen 1948 Speaker Dokumentariske optagelser
Omkring 5. maj 1948 1948 Speaker Dokumentariske optagelser
5. Maj 1948 1948 Speaker Dokumentariske optagelser
Børnehjælpsdag og Byfest i Helsingør 1948 Speaker Dokumentariske optagelser
Det er så lidt, der skal til 1948 Speaker DK/Dokumentarfilm
Kong Haakons Besøg i København 1948 Speaker Dokumentariske optagelser
Kongedage i København 1948 Speaker Dokumentariske optagelser
1000 Aars Festen i Ribe 1948 Speaker Dokumentariske optagelser
De Danske Patrioters Hjemførsel fra Tyskland 1947 Speaker Dokumentariske optagelser
Landskamp Danmark - Sverige 1947 Medvirkende DK/Dokumentarfilm
Juleskibet ankommer 1947 Speaker Dokumentariske optagelser
Danske Soldater besætter Bornholm 1946 Speaker Dokumentariske optagelser
Kongeparrets hjertelige Møde med Sønderjyderne Juni 1946 1946 Speaker Dokumentariske optagelser
Socialdemokratiets 75 Aars Jubilæum 1946 Speaker Dokumentariske optagelser
Opgørets Time 1946 Speaker DK/Dokumentarfilm
Gladsaxe Filmen 1946 1946 Speaker DK/Dokumentarfilm
Ugerevy 1946/28 1946 Speaker Dokumentariske optagelser
Diverse ugerevyindslag 1945-1946 1946 Speaker Dokumentariske optagelser
Dansk Idræts-Forbunds Jubilæumsfilm 1946 Speaker DK/Dokumentarfilm
Rebild-Fest 1946 Speaker Dokumentariske optagelser
Sejr i første omgang 1945 Stemme DK/Reklamefilm
Fremad igen 1945 Speaker DK/Dokumentarfilm
29. August 1945 Speaker Dokumentariske optagelser
Allieret militærmodtagelse - Russerdans på Rådhuspladsen - Bornholm 1945 Speaker Dokumentariske optagelser
Den danske Brigades Hjemkomst 1945 Speaker Dokumentariske optagelser
De henrettede Patrioters Grave 1945 Speaker Dokumentariske optagelser
Ungdommens storslaaede Frihedsstævne 1945 Speaker Dokumentariske optagelser
Istedløven flyttes til København 1945 Medvirkende Dokumentariske optagelser
Danmark i Lænker 1945 Speaker DK/Dokumentarfilm
Dansk Amatør Bokse-Unions Instruktionsfilm 1943 Speaker Dokumentariske optagelser
Indvielse af Dronning Alexandrines Bro 30. Maj 1943 1943 Speaker Dokumentariske optagelser
Staunings Bisættelse 1942 Speaker DK/Dokumentarfilm
Statsminister Staunings Bisættelse 1942 Speaker Dokumentariske optagelser
Th. Stauning Folkets Søn - Danmarks Statsminister 1942 Speaker DK/Dokumentarfilm
Sjælland-Møn Broen bygges 1941 Speaker Dokumentariske optagelser
Kan de svømme? 1940 Speaker DK/Dokumentarfilm
Kan De huske? Køge gennem 25 Aar 1940 Speaker DK/Dokumentarfilm
En pige med pep 1940 Birch, sportsredaktør DK/Spillefilm
Danmarks Svømmepiger 1939 Medvirkende DK/Dokumentarfilm
Statens Filmcensur fylder 25 år 1938 Speaker Dokumentariske optagelser
Far på indkøb Speaker DK/Reklamefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.