enda

Politikens filmjournal 006

Danmark, 1949

6 min.Dokumentariske optagelserUgerevyer

1) Sverige: Kong Frederik IX på elgjagt i Midtsverige. Blandt jagtbyttet er en stor elg med 12 ender.
2) USA: Europas pressefolk modtages. De transporteres i bilkortege gennem New Yorks gader. Flere danske redaktører deltager.
3) Frankrig: Opfindernes udstilling i Paris byder på mange muntre opfindelser. Bl.a. fremvises en ny sofacykelmodel, hvor man også kan træne sin mave.
4) England: Jetjager får brændstof i luften. En påfyldning med 1200 liter tager knap tre minutter.
5) USA: FN's åbningsmøde i Lake Succes. En af punkterne på dagsordnen er valget af samlingens præsident. Det bliver den filippinske frihedsgeneral Carlos Peña Romulo, der kåres med et stort flertal.

Politikens Filmjournal var en dansk ugerevy, der udkom i 257 afsnit fra august 1949 til juli 1954. De bestod af lige dele udenlandske indslag og reportager fra hjemlige begivenheder.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Politikens filmjournal 006
Dansk titel Politikens filmjournal 006
International titel Politiken's Film Journal no. 006
Emneord Elge, Jagt, Kongefamilien, Sverige, Optog, Journalister, USA, Opfindelser, Frankrig, Flyvemaskiner, England, FN, 1940-1949
Medvirkende Kong Frederik IX
Produktionsland Danmark
Internationalt salg
Tekniske data Sort-hvid, Tone
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab

Speaker

Speaker Gunnar Nu Hansen

Medvirkende

Medvirkende Kong Frederik IX

Download PDF
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Download PDF