enda

Politikens filmjournal 018

Danmark, 1949

7 min.Dokumentariske optagelserUgerevyer

1) USA's nye, kvindelige ambassadør i Danmark. Mrs. Eugenie Anderson ankommer om bord på juleskibet "Jutlandia". Pressen er mødt talstærkt op for at dække begivenheden.
2) Norge: Lord John Boyd Orr modtager Nobels fredspris i Oslo. Kong Haakon deltager. Orr hyldes også i København af Niels Bohr, H.P. Sørensen og Niels Hasager.
3) Malta: Prinsesse Elizabeth og prins Philip på besøg. De aflægger den amerikanske flåde en visit og deltager i gallabal om aftenen.
4) Danske Ford-arbejdere hylder den amerikanske julegæst, Thøger Eriksen, der besøger Ford-fabrikken i Sydhavnen, København.
5) USA: I Florida fejrer man 20-året for indvielsen af vandskisporten. Kvindelige vandskiløbere udfører akrobatiske øvelser.

Politikens Filmjournal var en dansk ugerevy, der udkom i 257 afsnit fra august 1949 til juli 1954. De bestod af lige dele udenlandske indslag og reportager fra hjemlige begivenheder.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Politikens filmjournal 018
Dansk titel Politikens filmjournal 018
International titel Politiken's Film Journal no. 018
Emneord Ambassadører, USA, Norge, Nobelpris, Fred, Malta, Kongelige, Bilfabrikker, Florida, Vandski, Opvisninger, 1940-1949
Udseende Eugenie Anderson, Kong Haakon VII af Norge, Niels Bohr, Dronning Elizabeth II af Storbritannien
Produktionsland Danmark
Tekniske data Sort-hvid, Tone
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab

Speaker

Speaker Gunnar Nu Hansen

Medvirkende

Medvirkende Eugenie Anderson
Medvirkende Kong Haakon VII af Norge
Medvirkende Niels Bohr
Medvirkende Dronning Elizabeth II af Storbritannien
Medvirkende hertug af Edinburgh Prins Philip

Download PDF
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Download PDF