enda

Politikens filmjournal 051

Danmark, 1950

6 min.Dokumentariske optagelserUgerevyer

1) USA: Sovjet atter i Sikkerhedsrådet. Den sovjetiske ambassadør Yakov Malik ses.
2) USA: Demonstrationer i New York mod USA's deltagelse i Koreakrigen. Voldsomme scener.
3) Købestævne i Fredericia med deltagelse af Kong Frederik IX og dronning Ingrid. Møbeludstilling med moderne møbler bl.a. til stuen og børneværelset. En Diesella-knallert demonstreres.
4) Badeliv. Solbrændthedskonkurrence på Bellevue. Deltagere af begge køn og i forskellige aldre. Skuespillerne Hans Kurt og Gaby Stenberg er dommere.
5) Verdensmesterskaberne i kano og kajak på Bagsværd Sø. Den olympiske guldmedaljevinder Karen Hoff bliver besejret af finnen Sylvi Saimo.

Politikens Filmjournal var en dansk ugerevy, der udkom i 257 afsnit fra august 1949 til juli 1954. De bestod af lige dele udenlandske indslag og reportager fra hjemlige begivenheder.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Politikens filmjournal 051
Dansk titel Politikens filmjournal 051
International titel Politiken's Film Journal no. 051
Emneord USA, FN, Sikkerhedsrådet, Sovjetunionen, Demonstrationer, Koreakrigen, Fredericia, Udstillinger, Møbler, Cykler, Bellevue, Konkurrencer, Verdensmesterskaber, Kano- og kajaksport, 1950-1959
Medvirkende J. Malik, Kong Frederik IX, Dronning Ingrid, Hans Kurt
Produktionsland Danmark
Tekniske data Sort-hvid, Tone
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab

Speaker

Speaker Gunnar Nu Hansen

Medvirkende

Medvirkende J. Malik
Medvirkende Kong Frederik IX
Medvirkende Dronning Ingrid
Medvirkende Hans Kurt
Medvirkende Gaby Stenberg

Download PDF
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Download PDF