enda

Politikens filmjournal 106

Danmark, 1951

6 min.Dokumentariske optagelserUgerevyer

1) Minde-ankeret for de sømænd, der mistede livet i 2. Verdenskrig, indvies i Nyhavn. Vicedmiral Vedel fra Søværnet lægger krans ved ankeret.
2) Jamaica: En voldsom orkan hærger Jamaica.
3) Danmark modtager fem Republic F-84 Thunder-jetjagere til Luftvåbnet. NATOs øverstkommanderende i Europa Dwigth Eisenhower (senere USAs præsident) og udenrigsminister Ole Bjørn Kraft er til stede under opvisningen i Københavns Lufthavn.
4) Frankrig: Europamesterskaberne i roning. Erik Larsen fra Køge deltager og vinder europamesterskabet i single sculler. Den danske 8'er bliver nr. 2.
5) Fagenes Fest på Østerbro stadion er arrangeret af "Socialdemokraten". 12.000 tilskuere er mødt op. Der er tjener-stafetløb, tovtrækning, dyst over vandbassin, sneboldkamp og skorstensfejernes melkastning.
6) England: Winston Churchill udnævnes til æresborger i to engelske byer.

Politikens Filmjournal var en dansk ugerevy, der udkom i 257 afsnit fra august 1949 til juli 1954. De bestod af lige dele udenlandske indslag og reportager fra hjemlige begivenheder.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Politikens filmjournal 106
Dansk titel Politikens filmjournal 106
International titel Politiken's Film Journal no. 106
Emneord Mindehøjtideligheder, Sømænd, Anden Verdenskrig, Jamaica, Luftværnet, Flyvevåbnet, USA, Frankrig, Robåde, Europamesterskaber, Arbejdere, Churchill, Winston, England, 1950-1959
Produktionsland Danmark
Internationalt salg
Tekniske data Sort-hvid, Tone
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab

Speaker

Speaker Gunnar Nu Hansen

Download PDF
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Download PDF