enda

Politikens filmjournal 075

Danmark, 1951

6 min.Dokumentariske optagelserUgerevyer

1) Hospitalskibet "Jutlandia" inspiceres af Kong Frederik IX. Der er plads til 400 liggende patienter. Det store FN-flag overrækkes ved afsejlingshøjtidelighed med kommandør Hammerich, udenrigsminister Ole Bjørn Kraft, professor H.M. Hansen og kaptajn Kondrup. 23/1 1951 sejler skibet ud af Københavns havn.
2) Monte Carlo-kørerne passerer København og gør holdt i Nørre Farimagsgade til en pølse og en øl. Robert Nelleman er en af favoritterne.
3) USA: Kæmpebrand i varehus i Chicago.
4) Tyskland: Skøjteløb i Garmish Partenkirschen.
5) USA: Rugbykamp udkæmpet i voldsomt stormvejr i USA.

Politikens Filmjournal var en dansk ugerevy, der udkom i 257 afsnit fra august 1949 til juli 1954. De bestod af lige dele udenlandske indslag og reportager fra hjemlige begivenheder.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Politikens filmjournal 075
Dansk titel Politikens filmjournal 075
International titel Politiken's film journal no. 75
Emneord Jutlandia, Koreakrigen, Biler, Ildebrande, USA, Skøjteløb, Rugby, 1950-1959
Produktionsland Danmark
Tekniske data Sort-hvid, Tone

Speaker

Speaker Gunnar Nu Hansen
Speaker Kong Frederik IX
Speaker Dronning Ingrid

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.