enda

Politikens filmjournal 065

Danmark, 1950

8 min.Dokumentariske optagelserUgerevyer

1) Hubertusjagten i Dyrehaven. Flere tusinde tilskuere har samlet sig ved Eremitageslottet.
2) USA: Attentatforsøg mod præsident Harry S. Truman i Washington. Umiddelbart efter deltager præsidenten i afsløringen af en statue af den engelske feltmarskal John Dill.
3) Sverige: Kong Gustav V død. Castrum doloris. Gustav VI Adolf aflægger troskabsed ved militærparade. Den 4-årige Carl XVI Gustaf følger med på sidelinjen. Sørgetog gennem Stockholm. Bisættelsen i Riddarholmskyrkan.

Politikens Filmjournal var en dansk ugerevy, der udkom i 257 afsnit fra august 1949 til juli 1954. De bestod af lige dele udenlandske indslag og reportager fra hjemlige begivenheder.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Politikens filmjournal 065
Dansk titel Politikens filmjournal 065
International titel Politiken's Film Journal no. 065
Andre titler Politikens ugerevy nr. 65
Emneord Dyrehaven, Hubertusjagt, USA, Attentater, Truman, Harry S., Sverige, Stockholm, Bisættelser, Kong Gustav V af Sverige, Kongelige, Ligtog, 1950-1959
Medvirkende Harry S. Truman, Kong Gustav VI Adolf af Sverige, Kong Carl XVI Gustaf af Sverige
Produktionsland Danmark
Internationalt salg
Tekniske data Sort-hvid, Tone
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab

Speaker

Speaker Gunnar Nu Hansen

Medvirkende

Medvirkende Harry S. Truman
Medvirkende Kong Gustav VI Adolf af Sverige
Medvirkende Kong Carl XVI Gustaf af Sverige

Download PDF
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Download PDF