enda

Politikens filmjournal 007

Danmark, 1949

6 min.Dokumentariske optagelserUgerevyer

1) Rigsdagens åbning. Landsretssagfører og medlem af Folketinget Edel Saunte og undervisningsminister Hartvig Frisch ankommer til Folketinget. Statsminister Hans Hedtoft holder tale i fællessalen om kommende love. Desuden ses Folketingets alderspræsident Inger Gautier Schmit og tingets formand Julius Bomholt i samtale.
2) Tyskland: Lille tysk vidunderbil demonstreres. Den kan køre under en lastbil, er velegnet til kørsel i land og i by og kan løftes med de bare næver.
3) Louis Armstrong modtages i Kastrup Lufthavn. Med sig har han bl.a. sin kone Lucille Wilson og jazzsangerinden Velma Middleton.
4) England: Fodbold på motorcykel. Spillerne må bruge benene, samt for- og baghjul til at få bolden i mål. Dommeren er til fods.
5) Fransk modenyt. Forskellige kreationer fremvises bl.a. en eftermiddagskjole inspireret af Christian Diors kjolemodel 'Bamboche'.

Politikens Filmjournal var en dansk ugerevy, der udkom i 257 afsnit fra august 1949 til juli 1954. De bestod af lige dele udenlandske indslag og reportager fra hjemlige begivenheder.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Politikens filmjournal 007
Dansk titel Politikens filmjournal 007
International titel Politiken´s Film Journal no. 007
Emneord Politikere, Folketinget, Lovgivning, Biler, Tyskland, Musikere, Fodbold, Motorcykler, England, Mode, Frankrig, 1940-1949
Medvirkende Bodil Steen, Louis Armstrong, Hans Hedtoft
Produktionsland Danmark
Tekniske data Sort-hvid, Tone
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab

Speaker

Speaker Gunnar Nu Hansen

Medvirkende

Medvirkende Bodil Steen
Medvirkende Louis Armstrong
Medvirkende Hans Hedtoft

Download PDF
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Download PDF