enda

Politikens filmjournal 032

Danmark, 1950

8 min.Dokumentariske optagelserUgerevyer

1) Sovjetunionen: Kinesiske forhandlere forlader Moskva efter ni ugers forhandling om en venskabs- og bistandspagt. Kinas leder Tse-tung Mao og de sovjetiske politikere Vjatjeslav Molotov, Nikolaj Bulganin, Anastas Mikojan og Andrej Vysjinskij ses. Inden afrejse holder Mao tale på banegården.
2) Tyskland: Messe i Frankfurt, hvor nye opfindelser vises frem: en fjernstyret robot, en højhælet sko med udskifteligt forstykke, en cykel med ekstra god affjedring, så man kan cykle ned af trapper, et sammenklappeligt bord med stole, og en garage hvor porten åbnes, når bilen nærmer sig.
3) Frankrig: Fransk-engelsk flådemanøvre i Middelhavet under ledelse af bl.a. Lord Mountbatten. Den franske flådes nyeste hangarskib er med i øvelserne, og herfra går flyverne til angreb. Brandvagterne er klædt i asbestdragter.
4) Lodtrækning ved landets første kvindelige borgmester Eva Madsen om borgmesterpost i Stege.
5) England: Grand National Steeple-Chase i Liverpool. Det mest kævende hestevæddeløb i verden. Prinsesse Elisabeths hest deltager sammen med 48 andre heste. En kvart million tilskuere overværer begivenheden.

Politikens Filmjournal var en dansk ugerevy, der udkom i 257 afsnit fra august 1949 til juli 1954. De bestod af lige dele udenlandske indslag og reportager fra hjemlige begivenheder.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Politikens filmjournal 032
Dansk titel Politikens filmjournal 032
International titel Politiken's Film Journal no. 032
Emneord Sovjetunionen, Kina, Udenrigspolitik, Tyskland, Opfindelser, Frankrig, Storbritannien, Militærøvelser, Militærfly, Hangarskibe, Stege, Kommunalvalg, Hestevæddeløb, 1950-1959
Udseende Tse-tung Mao, Nikolaj A. Bulganin, Vjatjeslav Molotov, Anastas Mikojan
Produktionsland Danmark
Tekniske data Sort-hvid, Tone
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab

Speaker

Speaker Gunnar Nu Hansen

Medvirkende

Medvirkende Tse-tung Mao
Medvirkende Nikolaj A. Bulganin
Medvirkende Vjatjeslav Molotov
Medvirkende Anastas Mikojan
Medvirkende Andrej Vysjinskij

Download PDF
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Download PDF