enda

Politikens filmjournal 063

Danmark, 1950

7 min.Dokumentariske optagelserUgerevyer

Gustav V in memoriam. En mindefilm om hele Kong Gustav V's regeringsperiode. Indeholder bl.a. optagelser fra Kong Oskar II's bisættelse og indsættelsen af Gustav V, Gustav V som tennisspiller, tre-konger-mødet i Malmö 1914, Kong Gustavs besøg i København i 1917, Prinsesse Ingrids bryllup i Stockholm i 1935, kongens 80-års fødselsdag og 10 år senere hans 90 års fødselsdag.

Politikens Filmjournal var en dansk ugerevy, der udkom i 257 afsnit fra august 1949 til juli 1954. De bestod af lige dele udenlandske indslag og reportager fra hjemlige begivenheder.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Politikens filmjournal 063
Dansk titel Politikens filmjournal 063
International titel Politiken's film journal no. 63
Emneord Kong Gustav V af Sverige, Kongefamilien, Sverige
Medvirkende Kong Gustav V af Sverige, Kong Christian X, Kong Frederik IX, Dronning Ingrid
Produktionsland Danmark
Tekniske data Sort-hvid, Tone

Speaker

Speaker Gunnar Nu Hansen

Medvirkende

Medvirkende Kong Gustav V af Sverige
Medvirkende Kong Christian X
Medvirkende Kong Frederik IX
Medvirkende Dronning Ingrid

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.