enda
Film

Politikens filmjournal 069

Danmark, 1950

7 min.Dokumentariske optagelserUgerevyer

1) Frankrig: Under Kong Frederik XI og Dronning Ingrids besøg i Paris besøges Den ukendte soldats grav under Triumfbuen. Om aftenen er der gallaforestilling i Operaen til ære for kongen og dronningen. På afrejsedagen køres kongeparret gennem byen, hvor de tiljubles af pariserne.
2) Malersvendenes festlige optog gennem København, hvor der agiteres for en bedre fordeling af malerarbejdet hen over året. Optoget modtages på Rådhuspladsen af overborgmester H.P. Sørensen.
3) I julens tegn: Et nisseoptog marcherer ind på Østerbro Stadion, julemanden i skikkelse af Ib Schønberg lander med helikopter. Stormagasinernes juleudstilling er fyldt med eventyr. På Rådhuspladsen går trafikken i stå, når nisser danser om byens store juletræ.
4) Frankrig: Sugar Ray Roinson bokser mod franskmanden Jean Stock i Paris. Franskmanden taber på teknisk knock-out.
5) USA: Orkan raser i New York.

Politikens Filmjournal var en dansk ugerevy, der udkom i 257 afsnit fra august 1949 til juli 1954. De bestod af lige dele udenlandske indslag og reportager fra hjemlige begivenheder.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Politikens filmjournal 069
Dansk titel Politikens filmjournal 069
International titel Politiken's film journal no. 69
Emneord Frankrig, Statsbesøg, Kongefamilien, Paris, Fagbevægelsen, Optog, Jul, Stormagasiner, Boksning, Politikens filmjournal, 1950-1959
Medvirkende Kong Frederik IX, Dronning Ingrid, Ib Schønberg
Produktionsland Danmark
Tekniske data Sort-hvid, Tone
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab

Speaker

Speaker Gunnar Nu Hansen

Medvirkende

Medvirkende Kong Frederik IX
Medvirkende Dronning Ingrid
Medvirkende Ib Schønberg

Download PDF

Festivaler

Download PDF
Festival Festival dato
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.