enda

Politikens filmjournal 068

Danmark, 1950

7 min.Dokumentariske optagelserUgerevyer

1) Julemanden går i land fra Havemanns juleskib. I en kane trukket af fire hvide heste kører han gennem København. Senere på dagen viser julemanden rundt i Politikens eventyrhave i Forum. Der er masser af forlystelser og underholdning.
2) Eksportdamperen "Frigga" minesprængt i Kattegat i Ålborgbugten. Det sker nogenlunde samme sted, hvor passagerskibet "København" i 1948 stødte på en mine og sank. Bugserskibe forsøger at få "Frigga" i havn, men det krænger og synker.
3) Ny Storebæltsfærge søsættes: Den lille prinsesse Benedikte døber Storebæltsfærgen "Dronning Ingrid" i Helsingør.
4) Tyskland: 6 dages løb i Hannover.
5) USA: Togkatastrofe ved New York.
6) USA: Oversvømmelser i Californien og Nevada.
7) USA: Trygve Lie modtager Det Kommunistiske Kinas delegation i FN. Sovjet repræsenteres af Visjinski.
8) Frankrig: Det danske kongepar modtages på banegården i Paris med 101 kanonskud. Præsident Auriol tager imod, og flankeret af hestegarden kører kortegen gennem Paris.
Modtagelsen slutter ved Elysée-palæet, hvor kongen og dronningen skal bo under besøget.

Politikens Filmjournal var en dansk ugerevy, der udkom i 257 afsnit fra august 1949 til juli 1954. De bestod af lige dele udenlandske indslag og reportager fra hjemlige begivenheder.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Politikens filmjournal 068
Dansk titel Politikens filmjournal 068
International titel Politiken's film journal no. 68
Andre titler Politikens ugerevy nr. 68
Emneord Jul, Udstillinger, Forum, Minesprængninger, Skibskatastrofer, Skibe, Storebælt, Stabelafløbning, Cykelløb, Tyskland, Vesttyskland, Tog, USA, Oversvømmelser, FN, Kina, Statsbesøg, Kongefamilien, Paris, Frankrig, 1950-1959
Produktionsland Danmark
Tekniske data Sort-hvid, Tone
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab

Speaker

Speaker Gunnar Nu Hansen

Download PDF
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Download PDF