enda

Politikens filmjournal 064

Danmark, 1950

8 min.Dokumentariske optagelserUgerevyer

1) Den nye venstre-konservative regering præsenteres for kongen på Amalienborg. Statsminister Erik Eriksen tager derfra rundt og præsenterer sine ministre i de forskellige ministerier. Hans Hedtoft overleverer statsministeriet til sin efterfølger.
2) Cykleshow i København. Cykeloptoget skal propagandere for hyppigere cykeleftersyn. Alle former for cykler demonstreres. Overborgmester H.P. Sørensen får overrakt en cykel på rådhusets trappe.
3) Frankrig/Monaco: Errol Flynn gifter sig for 3. gang.
4) Tjekkoslovakiet: Politisk møde bag jerntæppet. Sovjets viceudenrigsminister Molotov mødes med den tjekkiske udenrigsminister i Prag. De øvrige lande bag jerntæppet er ligeledes repræsenteret.
5) Tyskland: Frihedsklokken i Schöneberg rådhus i Berlin indvies. Den er skænket af amerikanerne. Borgmester Ernst Reuter taler.
6) England: Det genopbyggede Underhus indvies. Selve ceremonien finder sted i Westminster Abbey og overværes af den engelske kongefamilie.
7) Sverige: Kong Gustav V er død 29. oktober 1950, 92 år gammel. Stockholm i sørgeklæder. Hans efterfølger og søn Gustav VI Adolf hyldes på slottets balkon.

Politikens Filmjournal var en dansk ugerevy, der udkom i 257 afsnit fra august 1949 til juli 1954. De bestod af lige dele udenlandske indslag og reportager fra hjemlige begivenheder.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Politikens filmjournal 064
Dansk titel Politikens filmjournal 064
International titel Politiken's film journal no. 64
Emneord Regeringer, Politikere, Cykler, Optog, Skuespillere, USA, Østeuropa, Tyskland, Vesttyskland, Fredsarbejde, England, Sverige, Dødsfald, 1950-1959
Medvirkende Erik Eriksen, Hans Hedtoft
Produktionsland Danmark
Internationalt salg
Tekniske data Sort-hvid, Tone
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab

Speaker

Speaker Gunnar Nu Hansen

Medvirkende

Medvirkende Erik Eriksen
Medvirkende Hans Hedtoft

Download PDF
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Download PDF