enda

Politikens filmjournal 062

Danmark, 1950

6 min.Dokumentariske optagelserUgerevyer

1) Det første håndværkerkollegium på Bispebjerg i København indvies den 20. oktober 1950. Kongeparret modtages af foreningens formand Holger Johannesen og borgmester Alfred Bindslev.
2) England: Prinsesse Annes dåb på Buckingham Pallace. Fire generationer er samlet.
3) Tyskland: Vestberlin demonstrerer for frie valg i østzonen med to minutters stilhed. Vestberlin har opstillet den såkaldte 'Himmelavis' på Potsdamer Platz, så østberlinerne kan vide, hvad der foregår i den frie verden.
4) Frankrig: Præsident Auriol og sultanen af Marokko samt hertugen og hertuginden af Windsor er til gallarideopvisning i Paris.
5) USA: De 16-årige verdensberømte femlingesøstre Dionne fra Canada besøger New York. Kardinal Spellman.
6) Frankrig: Verdensmesterskaber i vægtløftningen i Paris.

Politikens Filmjournal var en dansk ugerevy, der udkom i 257 afsnit fra august 1949 til juli 1954. De bestod af lige dele udenlandske indslag og reportager fra hjemlige begivenheder.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Politikens filmjournal 062
Dansk titel Politikens filmjournal 062
International titel Politiken's film journal no. 62
Emneord Kollegier, England, Tyskland, Vesttyskland, Østtyskland, Berlin, Frankrig, Heste, USA, Femlinger, Vægtløftning, 1950-1959
Produktionsland Danmark
Tekniske data Sort-hvid, Tone
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab

Speaker

Speaker Gunnar Nu Hansen

Download PDF
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Download PDF