enda

Politikens filmjournal 154

Danmark, 1952

8 min.Dokumentariske optagelserUgerevyer

1) Grønland: Dronning Ingrid og Kong Frederik IX besøger Aasiaat (Egedesminde). Kongen overværer en flænsning af en sildepisker. Departementschef Eske Brun nyder en luns hvalhud. Konebåde og kajakker i havet.
2) Finland: Olympiade i Helsingfors, hvor Danmark er flot repræsenteret på sejrsskamlerne: Finn Haunstoft og Bent Peder Benjamin Rasch erobrer guld i toerkano. Lis Hartel får sølv i dressurridning. Paul Elvstrøm vinder guld med sin finnjolle. Bokseren Victor Jørgensen får bronze i weltervægt. Medaljen skal han dele med en anden tabende semifinalist. Desuden optagelser af hjemkomsten og den hjertelige modtagelse på Rådhuspladsen i København.

Politikens Filmjournal var en dansk ugerevy, der udkom i 257 afsnit fra august 1949 til juli 1954. De bestod af lige dele udenlandske indslag og reportager fra hjemlige begivenheder.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Politikens filmjournal 154
Dansk titel Politikens filmjournal 154
International titel Politiken's Film Journal no. 154
Emneord Grønland, Kongelige besøg, Kongefamilien, Finland, Olympiske lege, Kano- og kajaksport, Ridesport, Sejlsport, Boksning, Maratonløb, Stafetløb, København, Rådhuspladsen, 1950-1959
Medvirkende Kong Frederik IX, Dronning Ingrid, Lis Hartel, Paul Elvstrøm
Produktionsland Danmark
Tekniske data Sort-hvid, Tone

Speaker

Speaker Gunnar Nu Hansen

Medvirkende

Medvirkende Kong Frederik IX
Medvirkende Dronning Ingrid
Medvirkende Lis Hartel
Medvirkende Paul Elvstrøm

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.