enda

Politikens filmjournal 147

Danmark, 1952

8 min.Dokumentariske optagelserUgerevyer

1) Vikingefest i Frederikssund. Myten om Kong Skjold bliver genopfrisket. På torvet er der gæstebud med spidstegte okser og tøndevis af mjød.
2) Miss Danmark viser sin overdådige rejsegarderobe frem for publikum i Restaurant Wivex. I Kastrup Lufthavn mødes Miss Danmark med misserne fra Sverige og Finland, inden turen går til USA, hvor de skal kæmpe om titlen som Miss Universe.
3) Korea: Britiske FN-tropper i kamp med oprørske, nordkoreanske krigsfanger.
4) USA: Amerikas største passagerdamper M/S United States prøvesejles. Skibet kan befordre 2000 passagerer og har en besætning på 1000 mand.
5) USA: Bilrace i Indianapolis. 175.000 tilskuere overværer begivenheden.
6) Tyskland: Peter Müller og Hans Stretz' dramatiske boksekamp, hvor Peter Müller går amok og slår kamplederen ned.
7) USA: Atomprøvesprængning på en Stillehavsø. Forsøget skal vise bombens virkning på bygninger. En lille by i jern og beton er blevet rejst til formålet.

Politikens Filmjournal var en dansk ugerevy, der udkom i 257 afsnit fra august 1949 til juli 1954. De bestod af lige dele udenlandske indslag og reportager fra hjemlige begivenheder.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Politikens filmjournal 147
Dansk titel Politikens filmjournal 147
International titel Politiken's Film Journal no. 147
Emneord Frederikssund, Byfester, Vikingespil, Vikinger, Optog, Modeopvisninger, Skønhedskonkurrencer, Korea, Koreakrigen, Krigsfanger, Oprør, USA, Passagerskibe, Motorsport, Biler, Tyskland, Boksning, Stillehavet, Atomprøvesprængninger, 1950-1959
Medvirkende Ib Schønberg
Produktionsland Danmark
Tekniske data Sort-hvid, Tone
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab

Speaker

Speaker Gunnar Nu Hansen

Medvirkende

Medvirkende Ib Schønberg

Download PDF
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Download PDF