enda

Gladsaxe Filmen 1946

Arne Jensen, Gert Møller, Danmark, 1946

35 min.DK/Dokumentarfilm

Rundtur i Gladsaxe Kommune med DRs radiovært Svend Pedersen ved mikrofonen. Kommunen er moderne, driftig og i rivende udvikling. Svend Pedersen rapporterer fra et sognerådsmøde på rådhuset, hvor det næste skridt i byplanlægningen diskuteres. En væsentlig årsag til kommunes vækst er de mange industrivirksomheder, der ligger i området. I løbet af filmen besøges flere af virksomhederne bl.a. Kristian Hindhedes betonfabrik, Dano Ingeniørforretning & Maskinfabrik, N.L. Dehn's Dampvaskeri, Gladsaxe Mejeri, medicinfabrikken Ferrosan, Gladsaxe Løvtræssavværk, Nybrogårds Gartneri og Dyrup. Men kommunen er ikke lutter beton og industri. Den kan også byde på rekreative områder som Bagsværd Sø, hvor der arrangeres internationale konkurrencer i roning, og Hareskoven hvor Højnæsbjerget om vinteren forvandler sig til en kæmpe kælkebakke. Filmen giver også et indblik i nogle af de mange kulturelle og kommunale tilbud, som borgerne kan benytte sig af bl.a. skilteskrivning på købmandsskolen, Det kommunale Fortsættelseskursus, studiekredse, søndagsskole, teknisk skole, bibliotek, sundhedsplejerskeordning, skolehaver, folkeskoler, daginstitutioner, aldersrenteboliger og idrætsanlæg.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Gladsaxe Filmen 1946
Dansk titel Gladsaxe Filmen 1946
Emneord Fabrikker, Industri, Dagligliv, Hverdagsliv, Samfundsforhold, Byplanlægning, Sportsbegivenheder, Velfærdssamfund, Hareskoven, Bagsværd Sø, Gladsaxe, 1940-1949
Instruktør Arne Jensen, Gert Møller
Manuskript Gert Møller
Fotograf Gert Møller
Komponist Sten Jørgensen
Produktionsland Danmark
Sprog Dansk
Produktionsselskab Teknisk Film Compagni
Tekniske data Sort-hvid, Petersen & Poulsen

Selskaber

Produktionsselskab Teknisk Film Compagni
Rekvirent Historisk-topografisk Selskab for Gladsaxe Kommune

Instruktion

Instruktion Arne Jensen
Instruktion Gert Møller

Manus

Manuskriptforfatter Gert Møller
Tekst Mogens Kaarøe
Tekst Svend Pedersen

Foto

Foto Gert Møller

Musik

Musik Sten Jørgensen

Speaker

Speaker Svend Petersen
Speaker Gunnar Nu Hansen

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.