enda

Dansk Idræts-Forbunds Jubilæumsfilm

Danmark, 1946

46 min.DK/Dokumentarfilm

50-års jubilæumsfejring 14. februar 1946 for Dansk Idræts-Forbund. Der redegøres indledningsvis for DIF's historie fra stiftelsen i 1896 og op til i dag af den siddende formand, oberst H. Sander. De første år dokumenteres med billeder fra alskens sportsbegivenheder rundt om i landet. Fra 1912 - Fredensborgløbet - er der levende billeder. En bred vifte af idrætsdiscipliner og foreninger demonstreres: fodbold, løb, maratonløb, hockey, brydning, roning, gymnastik, svømning, fægtning, atletik, kunstskøjteløb, ishockey, hurtigløb, boksning, ridning i terræn, kajakroning, badminton, golf, håndbold (udendørs), tennis, skihop, langrend, bueskydning og vægtløftning. I 1906 bestod DIF af 250 foreninger, i 1946 er forbundet vokset til 3600 foreninger. Hvad medlemstal angår (aktive udøvere og passive medlemmer) var der i 1906 20.000 og i 1946 570.000. Kong Christian X er protektor og overværer selv en lang række sportsbegivenheder rundt om i landet.
I 1993 tog Dansk Idræts-Forbund navneforandring til Danmarks Idræts-Forbund. I 2013 ændrede man igen lidt ved navnet, så det nu staves uden bindestreg, og forkortelsen DIF er det primære navn (Kilde: www.dif.dk).
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Dansk Idræts-Forbunds Jubilæumsfilm
Dansk titel Dansk Idræts-Forbunds Jubilæumsfilm
International titel The Sports Confederation of Denmark 50 years anniversary film
Andre titler [Idræts jubilæumsfilm], [Idrætsfilmen]
Emneord Idræt, Sport, Danmarks Idrætsforbund, 1940-1949
Komponist Hans Schreiber
Medvirkende Kong Christian X, Dronning Alexandrine, Kong Frederik IX, Dronning Ingrid
Produktionsland Danmark
Sprog Dansk
Produktionsselskab Dansk Film Co.
Internationalt salg
Tekniske data 35 mm, 1,37:1 Academy, Sort-hvid, Tone
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab Dansk Film Co.
Rekvirent Dansk Idræts-Forbund

Musik

Musik Hans Schreiber

Speaker

Speaker Gunnar Nu Hansen

Medvirkende

Medvirkende Kong Christian X
Medvirkende Dronning Alexandrine
Medvirkende Kong Frederik IX
Medvirkende Dronning Ingrid

Download PDF
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Download PDF