enda

Politikens filmjournal 010

Danmark, 1949

7 min.Dokumentariske optagelserUgerevyer

1) Prinsesse Aages bisættelse i Sankt Ansgars Kirke i København. Kongehuset er til stede.
2) Grønland: Fransk polarekspedition med den berømte polarforsker Paul-Émile Victor i spidsen. Efter at have tilbagelagt 500 km i specialbyggede snetanks, slår ekspeditionen lejr midt på indlandsisen. Her bygger de snehytter og får forsyninger fra luften.
3) Vesttyskland: Brandslukningsopvisning med nyt og gammelt udstyr.
4) Fodboldlandskamp Danmark-Sverige. 40.000 tilskuere har taget plads på lægterne herunder Frederik IX og dronning Ingrid. Danmark vinder 3-2.

Politikens Filmjournal var en dansk ugerevy, der udkom i 257 afsnit fra august 1949 til juli 1954. De bestod af lige dele udenlandske indslag og reportager fra hjemlige begivenheder.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Politikens filmjournal 010
Dansk titel Politikens filmjournal 010
International titel Politiken's Film Journal no. 010
Emneord Bisættelser, Kongefamilien, Kongelige, Ekspeditioner, Polarekspeditioner, Grønland, Brandslukning, Opvisninger, Vesttyskland, Tyskland, Fodbold, Landskampe, Sverige
Medvirkende Dronning Ingrid, Kong Frederik IX
Produktionsland Danmark
Tekniske data Sort-hvid, Tone
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab

Speaker

Speaker Gunnar Nu Hansen

Medvirkende

Medvirkende Dronning Ingrid
Medvirkende Kong Frederik IX

Download PDF
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Download PDF