enda

Politikens filmjournal 035

Danmark, 1950

10 min.Dokumentariske optagelserUgerevyer

1) Åbningen af håndværkets udstilling i Forum. Kong Frederik IX og dronning Ingrid overværer begivenheden. De hilser på statsminister Hans Hedtoft, og kongen erklærer udstillingen for åben. Forskelligt håndværk udstilles og demonstreres.
2) Boksning: Letvægtskamp mellem Jørgen Johansen og finnen Elis Ask i K.B. Hallen. Johansen vinder.
3) Frankrig: Blodige optøjer i Paris mod nazisten Otto Skorzenys memoires, offentliggjort i avisen Le Figaro. Avenue des Champs-Élysées er forvandlet til en regulær kampplads.
4) Spiritist-ægteparret Melloni afsløres ved hjælp af skjult kamera i professor Plums villa. Statsradiofoniens Aksel Dahlerup og Karl Bjarnhof er med i afsløringen.

Politikens Filmjournal var en dansk ugerevy, der udkom i 257 afsnit fra august 1949 til juli 1954. De bestod af lige dele udenlandske indslag og reportager fra hjemlige begivenheder.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Politikens filmjournal 035
Dansk titel Politikens filmjournal 035
International titel Politiken's Film Journal no. 035
Emneord Håndværk, Forum, Udstillinger, Boksning, Frankrig, Paris, Demonstranter, Politi, Demonstrationer, Aviser, Anden Verdenskrig, Okkultisme, Bedrageri, 1950-1959
Medvirkende Kong Frederik IX, Dronning Ingrid, Jørgen Johansen, Anna Rasmussen Melloni
Produktionsland Danmark
Tekniske data Sort-hvid, Tone
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab

Speaker

Speaker Gunnar Nu Hansen

Medvirkende

Medvirkende Kong Frederik IX
Medvirkende Dronning Ingrid
Medvirkende Jørgen Johansen
Medvirkende Anna Rasmussen Melloni
Medvirkende Preben Plum

Download PDF
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Download PDF