enda

Politikens filmjournal 168

Danmark, 1952

8 min.Dokumentariske optagelserUgerevyer

1) USA: Republikaneren Dwight D. Eisenhower vælges til præsident. I partiets hovedkvarter får det nye statsoverhoved en stormende modtagelse.
2) Hornbæk badehotel som poliohjem for børn. De første små patienter behandles.
3) Italien: Comet-jet nødlandet i Roms lufthavn. Til alt held er hverken besætningsmedlemmer eller passagerer kommet noget til.
4) England: Nyt forsøg på hastighedsrekord med jetbåd på Windermere-søen. Motoren har 6000 hestekræfter, og tophastigheden i dette forsøg er 160 km i timen.
5) USA: Nye bluser vises af barmfagre damer.
6) Vesttyskland: Europamesterskab i sværvægtsboksning. Heinz Neuhaus udfordres af Wilson Kohlbrecher. Neuhaus beholder sin titel.
7) Sverige: Kong Gustav Adolfs fødselsdag fejres i Stockholm. Trods kulde og øsende regn er folket mødt talstærkt op for at hylde deres konge.

Politikens Filmjournal var en dansk ugerevy, der udkom i 257 afsnit fra august 1949 til juli 1954. De bestod af lige dele udenlandske indslag og reportager fra hjemlige begivenheder.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Politikens filmjournal 168
Dansk titel Politikens filmjournal 168
International titel Politiken's Film Journal no. 168
Emneord USA, Præsidentvalg, Hornbæk, Hospitaler, Polio, Børn, Italien, Flyulykker, England, Både, Rekorder, Mode, Strik, Tyskland, Vesttyskland, Boksning, Europamesterskaber, Sverige, Stockholm, Kong Gustav VI Adolf af Sverige, Kongelige, Fejringer, Ceremonier, 1950-1959
Medvirkende Dwight D. Eisenhower, Kong Gustav VI Adolf af Sverige
Produktionsland Danmark
Tekniske data Sort-hvid, Tone
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab

Speaker

Speaker Gunnar Nu Hansen

Medvirkende

Medvirkende Dwight D. Eisenhower
Medvirkende Kong Gustav VI Adolf af Sverige

Download PDF
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Download PDF