enda

Politikens filmjournal 008

Danmark, 1949

7 min.Dokumentariske optagelserUgerevyer

1) Tyskland: Ved en stor højtidelighed markeres luftbroens officielle afslutning i Berlin. Den sidste maskine på broen er en amerikansk Skymaster med syv tons kul indenbords.
2) Nordisk mesterskab i orientering i Jylland. En vanskelig rute på 16,5 km skal gennemføres. Løberne skal over lyng- og hedebakker, tætte plantager og stejle skråninger. Svenskerne løber med sejren. Danmark kommer ind på en 4. plads.
3) USA: 30 kvindelige og mandlige elitegymnaster er på turne i USA under ledelse af gymnastiklærer Erik Flensted-Jensen. Holdet får stor ros for deres opvisninger, der også inkluderer folkedans i traditionelle dragter.
4) Elgtyr dukker op i Dyrehaven. Til sidst flygter den ind i Geelskov.
5) På foranledning af den græske konge, der ønsker at supplere sin kvægbestand, flyves fem danske avlskøer til Grækenland. De bliver transporteret i en græsk Dakota-maskine, der er blevet ombygget indvendigt til en veritabel kostald.
6) Frankrig: Duel på kårde mellem filmkritikeren François Chalais og filmmanuskriptforfatteren Willy Rozier. Duellen drejer sig om den franske skuespillerinde Marie Déa, som Chalais har kritiseret.

Politikens Filmjournal var en dansk ugerevy, der udkom i 257 afsnit fra august 1949 til juli 1954. De bestod af lige dele udenlandske indslag og reportager fra hjemlige begivenheder.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Politikens filmjournal 008
Dansk titel Politikens filmjournal 008
International titel Politiken's Film Journal no. 008
Emneord Nødhjælp, Berlin, Orienteringsløb, Gymnastik, Opvisninger, USA, Elge, Dyrehaven, Jægersborg Dyrehave, Køer, Eksport, Dueller, Frankrig, 1940-1949
Produktionsland Danmark
Tekniske data Sort-hvid, Tone

Speaker

Speaker Gunnar Nu Hansen

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.