enda

Politikens filmjournal 024

Danmark, 1950

8 min.Dokumentariske optagelserUgerevyer

1) Dronning Ingrid indvier børnegården Margrethegården d. 30. januar. Dronningen hilser på børnene og de ansatte og efterlader en hilsen i gæstebogen.
2) Afsløring af mindesmærke for frihedskampens faldne på Christiansborg. Flere politikere ses, herunder socialdemokraterne Julius Bomholt og Hartvig Frisch, venstremanden Per Federspiel og den socialdemokratiske statsminister Hans Hedtoft.
3) Monaco: Prins Rainier overrækker pokal til vinder af Monte Carlo-løbet.
4) Danmarks første kvindelige borgmester, Eva Madsen, Stege.
5) Indonesien: Indonesiens selvstændighed fejres i Batavia (nu: Jakarta). Landets første præsident Sukarno underskriver erklæringen og hyldes af sit folk.

Politikens Filmjournal var en dansk ugerevy, der udkom i 257 afsnit fra august 1949 til juli 1954. De bestod af lige dele udenlandske indslag og reportager fra hjemlige begivenheder.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Politikens filmjournal 024
Dansk titel Politikens filmjournal 024
International titel Politiken's Film Journal no. 024
Emneord Daginstitutioner, Mindesmærker, Motorsport, Monte Carlo, Madsen, Eva, Stege, Indonesien, Selvstændighed, 1950-1959
Medvirkende Dronning Ingrid, Julius Bomholt, Fyrst Rainier III, Kusno Sosrodihardjo Sukarno
Produktionsland Danmark
Tekniske data Sort-hvid
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab

Speaker

Speaker Gunnar Nu Hansen

Medvirkende

Medvirkende Dronning Ingrid
Medvirkende Julius Bomholt
Medvirkende Fyrst Rainier III
Medvirkende Kusno Sosrodihardjo Sukarno

Download PDF
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Download PDF