enda
Film

En boghandel i Paris

Sergio Castellitto, Italien, 2022

94 min.U/Spillefilm

”En ganske særlig dag”, ”La Famiglia”, ”Le Bal”, ”La Terrazza”, ”Ærkefjender”, ”La Cena” og ”En fattig mands historie”. Ettore Scola har skrevet og instrueret nogle af alle tiders bedste europæiske film. Men i 2016 afgik den elskede filmmager ved døden i en alder af 84 år, og hans sidste manuskript blev ikke filmatiseret.
Nu har hans ven og instruktørkollega Sergio Castellito foreviget ovennævnte manuskript på film, og det med ham selv og Bérénice Bejo (Oscar-, Golden Globe- og BAFTA-nomineret for ”The Artist”) i hovedrollerne.

Sergio Castellito indtager rollen som Vincenzo, en ældre og sorgfuld herre, som har dedikeret sit liv til den lille boghandel, som han ejer i Paris, samt til sin datter Albertine (Matilda De Angelis), som bor hjemme hos ham, efter at hun kom ud for en voldsom ulykke nogle år tidligere.
En dag træder Yolande (Bejo) ind i hans forretning. En ung smuk kvinde, der sprudler af liv, lyst og humor. Charmeret af hendes smittende energi, vækkes følelser hos Vincenzo, som han for længst troede hørte fortiden til – Noget, der får ham til at stille spørgsmålstegn ved, hvordan han vil leve resten af sit liv…
Grundoplysninger Credits
Original titel Il materiale emotivo
Dansk titel En boghandel i Paris
Instruktør Sergio Castellitto
Produktionsland Italien
Dansk distribution Another World Entertainment
Dansk biografpremiere 04.08.2022
Aldersgrænse Frarådes børn under 7 år
Vurdering Se Medierådets vurdering
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab Rodeo Drive Production
Dansk distribution Another World Entertainment

Instruktion

Instruktion Sergio Castellitto

Download PDF