enda
Film

Kødbyen

H. Andersen, Danmark, 1936

28 min.DK/DokumentarfilmOplysningsfilm

Hver dag ankommer med skibe, tog og biler en stor mængde både levende og slagtede dyr til Kødbyen: ca. 120.000 okser, 190.000 kalve, 57.000 får, 350.000 svin og 11.000 heste årligt - i alt ca. 60 mio. kg. kød. Der er dyrlægekontrol for mund- og klovsyge straks ved ankomsten. Herefter slagtes dyrene, flås, skæres op og hænges til afkøling. Vi ser kreaturer, kalve, får og grise blive gennet ind i slagtehallen og hele processen dér. Også rensning af maver, tarme og hoveder. De fleste kreaturer kommer dog til Kødbyen i slagtet tilstand. Trikinundersøgelser (før og nu). Endelig salgshallen, hvor der handles med håndslag. Under jorden ligger hele det tekniske set-up for varme, kulde og elforsyning i 2,5 km tunneller.
Grundoplysninger Credits
Original titel Kødbyen
Dansk titel Kødbyen
International titel The Meat Packing District
Emneord Kødbyen, 1930-1939, København
Instruktør H. Andersen
Manuskript H. Andersen
Fotograf Aage Ørsted
Produktionsland Danmark
Tekniske data 212 meter, 16 mm, 1,37:1 Academy, Sort-hvid, Stum
Kommentar Filmen er den allerførste produceret hos Dansk Kulturfilm, som blev stiftet i 1932.
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab V. Richter, Dansk Kulturfilm
Rekvirent Dansk Kulturfilm, AOF

Instruktion

Instruktion H. Andersen

Manus

Manus H. Andersen

Produktion

Produktion V. Richter

Foto

Foto Aage Ørsted

Download PDF