enda

95

Aleksi Mäkelä, Finland, 2018

106 min.

Foråret 1995. Finland er i dyb krise og fremtiden ser trist ud. Årets vigtigste sportsbegivenhed - verdensmesterskabet i ishockey - ser ikke ud til at ville gå bedre, og Finland har aldrig vundet en guldmedalje i en holdsport.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Dansk titel 95
Original titel 95
Instruktør Aleksi Mäkelä
Produktionsland Finland
Danske undertekster Nej
Dansk synstolkning Nej
Produktionsselskaber SF Studios Production
Dansk distribution SF Studios
Vurdering Tilladt for børn over 11 år
Begrundelse Filmen har både en kombineret dramatisk og humoristisk grundstemning. Enkelte scener indeholder dramatiske og triste begivenheder. I én længere scene er en person ved at blive kvalt i et stykke mad, mens personerne omkring ham desperat forsøger at hjælpe. I en anden scene dør en syg person omgivet af sine venner, og i en tredje scene kommer et par venner op at slås. Da filmen også har klare humoristiske elementer og da de voldsomme begivenheder ikke er udpenslede, vurderes det, at filmen kun kan virke skræmmende på de yngste i aldersgruppen 7-11 år. Filmen får derfor 11-årsgrænse.

Selskaber

Produktionsselskaber SF Studios Production
Dansk distribution SF Studios

Instruktion

Instruktion Aleksi Mäkelä

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.