enda

Arne Abrahamsens København 1 og 2

Danmark, 1962

38 min.Dokumentariske optagelser

Stemningsbilleder fra København og omegn, optaget af den århusianske fotograf Arne Abrahamsen. Del 1 dækker perioden 1956-1958. Del 2 perioden 1959-1962.
Del 1) Rundfart i de københavnske kanaler. Industri i Københavns Havn. Fiskekoner ved Gammel Strand. Handelsliv på Strøget. Trafik, handel og jul på Rådhuspladsen. Hjorte i Dyrehaven. Kronborg og udsejling fra Helsingør. Kullen i Sverige. Mariakirken (Båstad) i Skåne. I Danmark igen: Vester Voldgade. Højbro Plads. Brøndbyvester Kirke og kirkegård. Taarbæk Kirke i Klampenborg. Helligåndskirken på Strøget. Grønholdt Kirke i Fredensborg. Kælketur på Djævlebakken i Dyrehaven. Skihop på Holtekollen. Studenter i dans på Kongens Nytorv. Med i forlystelserne i Tivoli. Trafik på Vesterbrogade. Indimellem luftoptagelser af København. Del 2) Hornorkester på Gammeltorv. Trafik og regnvejr på Vesterbrogade. Små baggårde med vasketøj. Hverdagslivet på Åbenrå, hvor den velbesøgte café Kongo Bar ligger. Tivoli i silende regn.
Filmen fremstår uredigeret.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Arne Abrahamsens København 1 og 2
Dansk titel Arne Abrahamsens København 1 og 2
Emneord Kirker, Hverdagsliv, Trafik, Tivoli, Dyrehaven, Vinter, Slotte, Handel, Jægersborg Dyrehave, København, Klampenborg, 1960-1969, 1950-1959
Fotograf Arne Abrahamsen
Produktionsland Danmark
Tekniske data Sort-hvid, Stum

Foto

Foto Arne Abrahamsen

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.