enda

Australske dyr

Hakon Mielche, Danmark, 1954

12 min.DK/DokumentarfilmEkspeditionsfilm

I Australien findes de mest primitive pattedyr, der kendes, samt de særlige fugle, som er dårlige flyvere eller har mistet flyveevnen. Vi præsenteres for emu, kasuar, latterfugl, næbdyr, opossum, koala og kænguru.

Galathea-Ekspeditionen 2 fandt sted fra 15. okt. 1950 til 29. juni 1952 under ledelse af zoolog dr. Anton Frederik Bruun fra Danmarks Akvarium og kommandør Svend Greve. Formålet var dels en videnskabelig ekspedition, dels at præsentere dansk kultur- og erhvervsliv i de planlagte anløbslande. Det videnskabelige arbejde var fortrinsvist fokuseret på dybhavsundersøgelser. Dyrelivet i dybderne på verdens oceaner skulle undersøges, og der skulle foretages hydrografiske undersøgelser og undersøgelse af jordens magnetisme. Fregatten Galathea tilbagelagde under sin jordomsejling 63.700 sømil (= ca. 118.000 km), besøgte 26 lande og lagde til i omkring 70 havne.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Australske dyr
Dansk titel Australske dyr
International titel Australian animals
Emneord Galathea-ekspeditionen 1950-1952, Australien, Dyr, Fugle, 1950-1959
Instruktør Hakon Mielche
Fotograf Peter Rasmussen
Produktionsland Danmark
Produktionsselskab Galathea-Ekspeditionen
Dansk distribution Statens Filmcentral
Tekniske data Farve, Stum

Selskaber

Produktionsselskab Galathea-Ekspeditionen
Rekvirent Dansk Kulturfilm
Dansk distribution Statens Filmcentral

Instruktion

Instruktion Hakon Mielche

Produktion

Produktionsleder Hakon Mielche

Foto

Foto Peter Rasmussen

Andre credits

Sagkyndig Paul Holmelund Jacobsen

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.