enda

Hakon Mielche

(1904 – 1979)

Dansk rejsebogsforfatter, journalist, filminstruktør og eventyrer. Født 21/10 1904 i Fensmark, død 22/10 1979 i Odense - 75 år gammel.

Mielche har udgivet en lang række bøger, både rejseberetninger, biografier, børnebilledbøger, kriminalromaner samt bidrag til antologier. Han var uddannet billedkunstner fra Académie Colarossi i Paris og har også arbejdet som sømand, teatermaler, reklametegner, cirkusartist og krigskorrespondent under den Spanske Borgerkrig. Var medlem af Eventyrernes Klub (formand 1944-45).

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Jorden rundt på 80 minutter 1955 Instruktion, Speaker DK/Dokumentarfilm
Dybhavets dyreliv 1954 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Risdyrkning på Bali 1954 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Bananplantage på Tenerifa 1954 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Guldudvinding på Ny Guinea 1954 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Ananas fra Philippinerne 1954 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Australske dyr 1954 Instruktion, Produktionsleder DK/Dokumentarfilm
Siamesisk boksning 1954 Instruktion, Foto DK/Dokumentarfilm
Sukkerrør på Hawaii 1954 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Et tempel i Bangkok 1954 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Brillepingviner 1954 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Dyrelivet på Campbell-øen 1+2 1954 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Koalabjørne 1954 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Kakaoplantage ved Guldkysten 1954 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Rishøst hos Bontoc-Igoroterne 1954 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Bontoc-igoroter 1954 Instruktion, Foto DK/Dokumentarfilm
Slangefarm i Bangkok 1954 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Rågummi fra Malaya I + II 1954 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Hos Polyneserne på Rennell-øen 1954 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Galathea 1953 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Galatheas arbejde i Philippinerdybet 1952 Instruktion, Foto DK/Dokumentarfilm
En ædelstensmine på Ceylon 1952 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Måling af planktonproduktion 1952 Instruktion, Foto DK/Dokumentarfilm
Til svineofring hos Papuaer 1952 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Professor ZoBell's arbejdsmetode 1952 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Besøg på en Chokoladefabrik 1952 Fotograf (supplerende optagelser) DK/Dokumentarfilm
Flyv med! 1943 Speaker DK/Dokumentarfilm
Boomerang Instruktion DK/Dokumentarfilm
Boomerang Instruktion DK/Dokumentarfilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.