enda

Professor ZoBell's arbejdsmetode

Hakon Mielche, Danmark, 1952

11 min.DK/DokumentarfilmEkspeditionsfilm

En af Galathea-ekspeditionens opgaver var at undersøge bakterielivet på de store havdybder. Professor ZoBell fra Californien viser, hvorledes det lykkedes ham at bevise, at der findes bakterier, som lever på bunden af Filippinergraven under et tryk af 1000 atmosfærer.

Galathea-Ekspeditionen 2 fandt sted fra 15. okt. 1950 til 29. juni 1952 under ledelse af zoolog dr. Anton Frederik Bruun fra Danmarks Akvarium og kommandør Svend Greve. Formålet var dels en videnskabelig ekspedition, dels at præsentere dansk kultur- og erhvervsliv i de planlagte anløbslande. Det videnskabelige arbejde var fortrinsvist fokuseret på dybhavsundersøgelser. Dyrelivet i dybderne på verdens oceaner skulle undersøges, og der skulle foretages hydrografiske undersøgelser og undersøgelse af jordens magnetisme. Fregatten Galathea tilbagelagde under sin jordomsejling 63.700 sømil (= ca. 118.000 km), besøgte 26 lande og lagde til i omkring 70 havne.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Professor ZoBell's arbejdsmetode
Dansk titel Professor ZoBell's arbejdsmetode
International titel Studying deep sea bacteria
Emneord Galathea-ekspeditionen 1950-1952, Ekspeditioner, Forskning, Opdagelsesrejser, Naturvidenskab, Dybhavsforskning, Havbiologi, Stillehavet, Filippinergraven, 1950-1959
Instruktør Hakon Mielche
Fotograf Peter Rasmussen
Produktionsland Danmark
Produktionsselskab Minerva Film
Dansk distribution Statens Filmcentral
Internationalt salg
Tekniske data 16 mm, 1,37:1 Academy, Farve, Stum
Dansk biografpremiere 15.09.1952
Premierebiografer Dagmar
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab Minerva Film
Producent Galathea-Ekspeditionen
Rekvirent Statens Filmcentral
Dansk distribution Statens Filmcentral

Instruktion

Instruktion Hakon Mielche

Foto

Foto Peter Rasmussen

Download PDF
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Download PDF