enda

Slangefarm i Bangkok

Hakon Mielche, Danmark, 1954

6 min.DK/Dokumentarfilm

Slangegift bruges til fremstilling af serum. Det foregår på Pasteur-instituttet i Bangkok. Slangens hoved masseres for at få giften ud. Giften udtømmes i en lille skål. Slangerne tvangsfordres med mælk.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Slangefarm i Bangkok
Dansk titel Slangefarm i Bangkok
Andre titler A snake farm in Bangkok
Instruktør Hakon Mielche
Produktionsland Danmark
Produktionsselskab Minerva Film
Dansk distribution Statens Filmcentral
Tekniske data Farve, Stum
Comment Galathea-Ekspeditionen 2 fandt sted fra 15. okt. 1950 til 29. juni 1952 under ledelse af zoolog dr. Anton Frederik Bruun fra Danmarks Akvarium og kommandør Svend Greve. Formålet var dels en videnskabelig ekspedition, dels at præsentere dansk kultur- og erhvervsliv i de planlagte anløbslande. Det videnskabelige arbejde var fortrinsvist fokuseret på dybhavsundersøgelser. Dyrelivet i dybderne på verdens oceaner skulle undersøges, og der skulle foretages hydrografiske undersøgelser og undersøgelse af jordens magnetisme. Fregatten Galathea tilbagelagde under sin jordomsejling 63.700 sømil (= ca. 118.000 km), besøgte 26 lande og lagde til i omkring 70 havne.

Selskaber

Produktionsselskab Minerva Film
Rekvirent Statens Filmcentral
Dansk distribution Statens Filmcentral

Instruktion

Instruktion Hakon Mielche

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.