enda

Guldudvinding på Ny Guinea

Hakon Mielche, Danmark, 1954

10 min.DK/Dokumentarfilm

Det undersøges, om jorden indeholder guld nok til at udvinding kan betale sig. Udvindingen begynder: kraftige vandstråler rettes mod jorden. Store mængder materiale rives løs og skylles med vandstrømen. Strømmen ledes gennem en sluse med store jernriste. Her synker guldet til bunds, mens sand og jord skylles videre. Vandet ledes derpå en anden vej. Jernristene fjernes, og guldet skovles op. Guldet er ikke rent nok. Der tilsættes derfor kvægsølv, som går i forbindelse med guldet. Forbindelsen vaskes for urenheder, og guld og kvægsølv skilles atter ved hjælp af varme. Guldet udstøbes i barrer.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Guldudvinding på Ny Guinea
Dansk titel Guldudvinding på Ny Guinea
Instruktør Hakon Mielche
Produktionsland Danmark
Produktionsselskab Galathea-Ekspeditionen
Dansk distribution Statens Filmcentral
Tekniske data 16 mm, Farve, Stum
Comment Galathea-Ekspeditionen 2 fandt sted fra 15. okt. 1950 til 29. juni 1952 under ledelse af zoolog dr. Anton Frederik Bruun fra Danmarks Akvarium og kommandør Svend Greve. Formålet var dels en videnskabelig ekspedition, dels at præsentere dansk kultur- og erhvervsliv i de planlagte anløbslande. Det videnskabelige arbejde var fortrinsvist fokuseret på dybhavsundersøgelser. Dyrelivet i dybderne på verdens oceaner skulle undersøges, og der skulle foretages hydrografiske undersøgelser og undersøgelse af jordens magnetisme. Fregatten Galathea tilbagelagde under sin jordomsejling 63.700 sømil (= ca. 118.000 km), besøgte 26 lande og lagde til i omkring 70 havne.

Selskaber

Produktionsselskab Galathea-Ekspeditionen
Dansk distribution Statens Filmcentral

Instruktion

Instruktion Hakon Mielche

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.