enda

Sukkerrør på Hawaii

Hakon Mielche, Danmark, 1954

11 min.DK/Dokumentarfilm

Sukkerrør hører blandt de største græsser, idet stråene bliver 2-4 meter høje og indtil 5 cm tykke. Stænglerne er fyldt med en slags marv, hvori ledningsstrengene løber, og i dette væv opbevares plantens forråd af sukkerstoffer til brug under blomstringen og frugtmodningen.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Sukkerrør på Hawaii
Dansk titel Sukkerrør på Hawaii
Andre titler Sugar canes in Hawaii
Instruktør Hakon Mielche
Fotograf Peter Rasmussen
Produktionsland Danmark
Produktionsselskab Galathea-Ekspeditionen, Minerva Film
Dansk distribution Statens Filmcentral
Tekniske data 127 meter, 16 mm, 1,37:1 Academy, Farve
Comment Galathea-Ekspeditionen 2 fandt sted fra 15. okt. 1950 til 29. juni 1952 under ledelse af zoolog dr. Anton Frederik Bruun fra Danmarks Akvarium og kommandør Svend Greve. Formålet var dels en videnskabelig ekspedition, dels at præsentere dansk kultur- og erhvervsliv i de planlagte anløbslande. Det videnskabelige arbejde var fortrinsvist fokuseret på dybhavsundersøgelser. Dyrelivet i dybderne på verdens oceaner skulle undersøges, og der skulle foretages hydrografiske undersøgelser og undersøgelse af jordens magnetisme. Fregatten Galathea tilbagelagde under sin jordomsejling 63.700 sømil (= ca. 118.000 km), besøgte 26 lande og lagde til i omkring 70 havne.

Selskaber

Produktionsselskab Galathea-Ekspeditionen, Minerva Film
Rekvirent Statens Filmcentral
Dansk distribution Statens Filmcentral

Instruktion

Instruktion Hakon Mielche

Foto

Foto Peter Rasmussen

Andre credits

Sagkyndig A. Kiilerich

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.