enda

Besættelsens Hverdag

Danmark, 1946

12 min.Dokumentariske optagelserUgerevyer

De gode gamle dage er forbi, dagliglivet skifter karakter under besættelsen. Der er madkøer og rationeringer. På Fyn dyrkes tobak på store arealer. Optagelser af forestilling med Pjerrot og Harlekin i Tivoli, men også den gamle have udsættes for terror. Nødskoler oprettes, bl.a. på Nimbus-fabrikken på Peter Bangsvej (klippet stammer fra "Nilfisk- og Nimbusfabrikkerne som Skole", 1945). Dagmarhus var tyskernes hovedkvarter - de steder, tyskerne holdt til raseres i dagene efter befrielsen. Befrielsen fejres i gaderne. Engelske og amerikanske tropper ankommer og hyldes. Filmen består af fragmentariske klip, som er kendte optagelser fra andre besættelsesfilm.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Besættelsens Hverdag
Dansk titel Besættelsens Hverdag
International titel Everyday life during the German occupation
Emneord Besættelsestiden, Anden Verdenskrig, Hverdagsliv, Tobaksplantager, Tobaksdyrkning, Skolegang, København, Fyn, 1940-1949
Medvirkende Kong Christian X
Produktionsland Danmark
Produktionsselskab Kongsbak & Cohn
Internationalt salg
Tekniske data 16 mm, 1,37:1 Academy, Sort-hvid, Stum
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab Kongsbak & Cohn

Medvirkende

Medvirkende Kong Christian X

Download PDF
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Download PDF