enda

Biltyvene

Rene Pannevis, Storbritanien, 2015

15 min.U/Kort fiktion

To unge fyre stjæler en bil. Mens de kører afsted, finder de forskellige ting i bilen og gætter på, hvem ejeren er. I en kasse ligger en kassettebåndoptager og nogle bånd. De begynder at lytte til båndene, som viser sig at have større betydning, end de troede. Nu bliver både deres venskab og deres samvittighed sat på prøve. Filmen er en skæbnefortælling om tilfældighedernes spil.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Dansk titel Biltyvene
Original titel Jacked
Andre titler Jacked
Emneord Venskab, Kriminalitet, Skæbne, Familien, Tyveri
Instruktør Rene Pannevis
Produktionsland Storbritanien
Danske undertekster Nej
Dansk synstolkning Nej
Produktionsselskaber "X"
Dansk distribution Det Danske Filminstitut
Online release 02.03.2018
Vurdering Tilladt for alle, men frarådes børn u. 7
Begrundelse Kortfilmen har en gennemgående nervøs stemning. Der er enkelte scener med lettere foruroligende indhold: En ung mand tænder kortvarigt ild i en brandbar væske i sin hånd. Unge mænd slår en bilrude ind. Der lyder en alarm og de unge flygter i panik. De unge skændes. Da det voldsomme imidlertid ikke er udpenslet, og da der ikke ses personer komme til skade, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Selskaber

Produktionsselskaber "X"
Dansk distribution Det Danske Filminstitut

Instruktion

Instruktion Rene Pannevis

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.